Fotbal Primul proiect de fotbal dedicat copiilor din România are participanți internaționali de excepție

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Experți internaționali în fotbal și 55 de antrenori români din toată țara participă în perioada 20 - 21 august la conferința Radical Football 2024.



Dezvoltarea copiilor și juniorilor din România, în prim-planul specialiștilor

Experți internaționali în fotbal și 55 de antrenori români din toată țara participă în perioada 20 - 21 august la conferința Radical Football 2024, primul proiect internațional privat dedicat dezvoltării fotbalului de la nivelul copiilor și juniorilor din România, a declarat luni, pentru Agerpres, organizatorul Flavius Andrișca.

Potrivit acestuia, evenimentul aduce laolaltă experți internaționali, printre care: Tony Whelan, actual consilier al Academiei Manchester
United FC, Wolfgang Schollhorn, fondator al învățării diferențiale, Paul McGuinness, fost antrenor principal al Academiei de la Manchester United FC și antrenor național de dezvoltare al Federației Engleze de Fotbal.

Au mai venit la Oradea și vor susține prezentări teoretice și practice specialiști precum: Rick Fenoglio, Debbie Sayers, Debbie Sayers, Aslan Odev, Jake Pickles, Jesse Rawlings, Zsombor Zilinyi, dar și directorul tehnic de la Universitatea Cluj, Sandu Tăbîrcă și fotbalistul Claudiu Keșeru (online).

Prezentările lectorilor și programul conferinței sunt postate pe site-ul oficial al conferinței www.radicalfootball.ro.

Partea teoretică - prezentări, discuții de grup - se va desfășura în corpul F din Cetatea Oradea, iar sesiunile practice de antrenament vor avea loc la Baza sportivă Transilvania Sport Academy.

„Este primul eveniment de asemenea anvergură ce se desfășoară în România, dedicat în totalitate dezvoltării fotbalului de la nivelul copiilor și juniorilor, prin care dorim să creăm o comunitate pentru a găsi soluții ce pot fi implementate de antrenori în cadrul cluburilor unde antrenează pentru a reuși împreună să dezvoltăm un mediu mai bun pentru copii”, a declarat fondatorul proiectului Radical Football, orădeanul Flavius Andrișca.

Acesta a adăugat că a pornit acest proiect din „dorința imensă” de a sprijini dezvoltarea mediului fotbalistic pentru copiii din România.

„Evenimentul nostru este mai mult decât o simplă conferință; este o mișcare. Dorim să continuăm șirul acestor întâlniri pentru a beneficia de expertiza unor specialiști de renume. Este locul în care îmbrățișăm magia copilăriei, pasiunea pentru fotbal și capacitatea noastră de transformare a procesului de învățare. Ne unim pentru a redefini ce înseamnă antrenamentul de fotbal la nivelul copiilor și juniorilor. Experți, antrenori și entuziaști din întreaga lume vrem să facem schimb de idei, să împărtășim cele mai bune practici și a inspira o mai mare deschidere către o nouă eră a antrenamentului și a dezvoltării jucătorilor din țara noastră”, a precizat Andrișca.

Având ca temă „Înțelegerea procesului de dezvoltare a jucătorilor tineri: Crearea unui mediu de învățare”, organizatorii acestei inițiative își propun să pună în discuție metodele tradiționale de antrenament și să inspire abordări noi și creative pentru formarea tinerilor fotbaliști.

Radical Football Conference 2024, un eveniment de pionierat dedicat dezvoltării fotbalului juvenil din România, este organizat de asociația Radical Football cu sprijinul Asociației Cont Consult, Visit Oradea și Martechim.

Radical Football este o organizație dedicată revoluționării fotbalului juvenil prin promovarea unor abordări inovatoare pentru dezvoltarea jucătorilor. Misiunea ei este de a inspira creativitatea și de a crea medii de învățare transformative pentru tinerii fotbaliști, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel