Fotbal Primarul Hunedoarei acuză cele patru echipe care s-au opus promovării Corvinului de un „plan malefic”. Ce promisiune le-a făcut edilul

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Federația Română de Fotbal a anunțat, în cursul zilei de joi, că echipa Corvinul Hunedoara nu poate lupta pentru promovare în acest sezon. 



FRF a anunțat, în cursul zilei de joi, că deținătoarea Cupei României, Corvinul Hunedoara, nu va avea drept de promovare în Liga 1 nici în acest sezon.

Echipele de fotbal FC Voluntari, FC U Craiova, FC Argeș și Csikszereda au fost cele care s-au opus schimbării formei juridice a echipei Corvinul Hunedoara în această vară. Așadar, hunedorenii nu au primit dreptul de a promova în sezonul 2024-2025.

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, a declarat că cele patru cluburi care s-au opus acordării dreptului de promovare Corvinului „i-au luat de proști” pe oficialii hunedoreni.

Bobouțanu: „Aceste patru echipe au o temă evidentă de a împiedica echipa noastră să poată să promoveze”

„Noi am depus toate documentele în timp legal, au fost avizate pentru legalitate, au fost introduse pe ordinea de zi a Comitetului Executiv.

Dar aceste patru echipe au o temă evidentă de a împiedica echipa noastră să poată să promoveze. Votul nu a fost dat împotriva documentelor noastre, nu împotriva deciziei departamentului juridic al FRF, ci împotriva transformării clubului nostru în club de drept privat. Aceste patru cluburi și-au făcut planul malefic împotriva noastră. FRF și-a făcut treaba, a fost o șmecherie tipic românească a celor patru cluburi.

Domnii ne-au luat de proști. Dar noi nu ne desființăm. Unii au vrut să ne atragă în jocuri de culise, cluburi dintre cele patru. Una dintre cele două care au fost în Liga 2. Însă le promit că noi ne vom apăra șansele și vom construi echipa ca să câștigăm campionatul în Liga 2.

Ați reușit, dar nu ne-ați înfrânt. Ceea ce s-a întâmplat e o sfidare a bunului-simț”, a declarat Dan Bobouțanu, la emisiunea „Liga Digi Sport”.

 

Dan Bobouțanu:  „Și-au bătut joc de noi”

„Din punctul nostru de vedere, noi am îndeplinit toate procedurile legale, în mod corect, în termen legal. Dacă nu erau contestațiile, CEx lua act de departamentul juridic și aveam drept de promovare.

E clar că e o rea voință a celor patru cluburi. Se tem de prezența noastră acolo. E ceva tipic românesc. E frustrant, pentru că echipa a reprezentat România în cupele europene. A adus patru puncte țării la coeficient, peste Universitatea Craiova.

Nimeni nu se aștepta la așa ceva. E prima oară când se face o contestație. Din ce am discutat, nu se mai poate face nimic. Mai stăm ca un club de drept public încă un an. Se schimbă doar obiectivul nostru. Unul din două.

Vrem să le dăm peste nas celor patru cluburi care și-au bătut joc de noi. OK, legal, dar și-au bătut joc de noi.

FRF a fost deschisă față de clubul nostru, dar nu se opune deciziei CEx. Ar fi urmat plângeri penale din partea celor care doar asta fac. Practic, ne-am făcut rău că am vrut să participăm în cupele europene”, a mai declarat Bobouțanu, potrivit golazo.ro.

Răspunsul Corvinului, la decizia FRF: „Nedreptate: Corvinului i-a fost refuzat dreptul de a promova în Liga I!”

„Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a respins, astăzi, solicitarea CS Corvinul 1921 Hunedoara de a se transforma din „club de drept public” în „club de drept privat” (pentru a avea astfel posibilitatea de a promova în Liga I, cu respectarea legislației sportive). Hotărârea a fost luată în urma contestațiilor depuse la Comisia de Disciplină și Etică a FRF de către mai multe cluburi din Liga a II-a (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeș).

Decizia vine după ce, inițial, pe 16 august, Comisia Juridică din cadrul FRF a aprobat solicitarea noastră, documentele fiind întocmite cu respectarea legislației în vigoare și depuse în termen.

După ce Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, în 15 mai 2024, apoi a reprezentat onorabil România în competițiile europene, trebuie să ne supunem unei decizii pe care o considerăm total nedreaptă, o decizie/situație fără precedent în istoria ultimelor decenii ale fotbalului profesionist din țara noastră. Reamintim că administrația locală și conducerea administrativă a CS Corvinul Hunedoara au reușit să facă toate demersurile necesare pentru obținerea dreptului de promovare, documentele fiind întocmite legal, corect și depuse în termen, însă opoziția manifestată de cluburile FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari și FC Argeș a făcut să se ajungă la o decizie injustă față de clubul nostru, față de suporterii noștri și față de ideea de întrecere fotbalistică în sine.

Mulțumim sincer conducerii executive a FRF pentru sprijinul acordat în vara acestui an atât în ce privește participarea în competițiile europene cât și în ce privește parcurgerea etapelor procedurale în demersul nostru de a obține dreptul de promovare. Din păcate, contestațiile depuse de cluburi au determinat Comitetul Executiv să refuze clubului nostru posibilitatea de a participa cu drept de promovare în sezonul 2024 – 2025 al Ligii secunde.

Vom continua să jucăm fiecare meci pentru suporteri, pentru oraș, pentru frumusețea acestui sport și vom încerca să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor. Ne dorim să câștigăm din nou Cupa României dar și să ne clasăm în play-off-ul Ligii a II-a”, au transmis cei de la Corvinul Hunedoara.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel