Superliga Romaniei Primăria Galaţi dă startul procedurilor pentru noul stadion de la Galaţi

Data publicării:
Fotografie de la Juan Salamanca, Pexels
Fotografie de la Juan Salamanca, Pexels

Primăria Galaţi a contractat deja servicii de consultanţă cu scopul de a realiza studiul de fezabilitate pentru noul stadion. Primarul Ionuţ Pucheanu afirmă că vor avea loc consultări inclusiv cu FRF despre noul stadion. 



"Ca studiul de fezabilitate să fie așa cum ni-l dorim, trebuie să știm ce să le cerem celor care îl vor întocmi. Trebuie să ne consultăm cu specialiști în domeniu, cu arhitecți, cu Federația Română de Fotbal, cu experți care au mai lucrat în astfel de proiecte. Este o investiție extrem de importantă și de anvergură din toate punctele de vedere, de aceea trebuie făcută ca la carte.

Ne dorim să fie o arenă nu doar pentru fotbal, ci și pentru alte evenimente, de aceea trebuie să atingem toate punctele de interes. Ne dorim să fie un stadion care să poată fi omologat UEFA, de aceea ne consultăm cu FRF pentru ca, din construcție, să atingem toate criteriile de omologare", a explicat Ionuț Pucheanu, în luna mai, la Pro Lider FM.

Banii pentru realizarea studiului de fezabilitate au fost prinși în bugetul Municipiului Galați pe 2024, suma aproximativă fiind în jur de 2,5 milioane de lei. Licitația pentru studiul de fezabilitate va fi lansată după ce consultanții vor întocmi un caiet de sarcini în conformitate cu cerințele Primăriei, iar realizarea studiului ar putea dura circa 6 luni.

Stadionul va avea cel puţin 25.000 de locuri, iar finanţarea ar urma să vină de la Compania Naţională de Investiţii. 

"A venit vremea ca CNI să se uite și spre Galați, că până acum ne-au ocolit. Au dat bani peste tot, numai la Galați nu. Eu spun că anul viitor depunem documentația completă la CNI pentru finanțarea stadionului. E o dorință a gălăţenilor. Galațiul și iubitorii sportului din Galați merită un stadion cum au toate orașele mari din România", a mai spus Ionuț Pucheanu la Pro Lider FM.

Serviciile de consultanţă au o valoare de 20.000 lei. 

Oțelul Galați a câștigat titlul de Campioană a României și Supercupa în anul 2011, Cupa României fiind singurul trofeu care le lipsește gălățenilor din parmares. Totodată, Oțelul este singura formație din regiunea Moldovei care a atins astfel de performanțe, de care a amintit și primarul: „Suntem singura echipă din Moldova care a reușit să facă astfel de performanțe (n.r. - ale Oțelului), iar toate stadioanele se construiesc dincolo de Carpați.”

Doi oţelari, convocaţi pentru Liga Naţiunilor 

Este vorba despre fotbaliştii moldoveni  Victor Bogaciuc şi Maxim Cojocaru, care au semnat în această vară cu echipa lui Dorinel Munteanu. 

"Jucătorii noștri, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se vor alătura lotului Naționalei Moldovei. Prima partidă, contând pentru Liga Națiunilor, va avea loc pe 7 septembrie, contra selecționatei din Malta. Cel de-al doilea meci, care va fi unul amical împotriva reprezentativei din San Marino, se va disputa pe 10 septembrie. Mult succes, băieți!", au transmit cei de la Oţelul. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel