Fotbal Prima reacție a lui Florin Maxim, după ce Corvinul Hunedoara a aflat că nu poate promova în Superliga

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Federația Română de Fotbal a anunțat, în cursul zilei de joi, că echipa Corvinul Hunedoara nu poate lupta pentru promovarea în Superliga în acest sezon. 



FRF a făcut anunțul potrivit căruia deținătoarea Cupei României, Corvinul Hunedoara, nu va avea drept de promovare în Liga 1 nici în acest sezon.

Echipele de fotbal FC Voluntari, FC U Craiova, FC Argeș și Csikszereda au fost cele care s-au opus schimbării formei juridice a echipei Corvinul Hunedoara în această vară. Așadar, hunedorenii nu au primit dreptul de a promova în sezonul 2024-2025.

Antrenorul hunedorenilor, Florin Maxim, a dezvăluit că anunțul celor de la FRF a venit „ca un șoc”, după ce oficialii au dat undă verde, inițial, pe 16 august, ca ardelenii să aibă drept de promovare. Contestațiile făcute de cele patru echipe au determinat ca decizia inițială să fie anulată.

Florin Maxim: „E greu, cumva, să te recalibrezi”

„Am aflat la 12:30 că nu avem drept de promovare. E greu, cumva, să te recalibrezi, dar băieții și-au văzut de fotbal și s-au bucurat de el cum le-am spus din momentul venirii mele la Hunedoara.

A venit ca un șoc. Poate ne așteptam, cumva. Au fost acele contestații. Probabil dacă au fost acele contestații ale celorlalte cluburi, ele nu s-au îndreptat împotriva noastră, ci împotriva federației. Asta e, am fost respinși și mergem mai departe.

Jucătorii sunt sub contract. Noi am luat în calcul. Băieții știau. În momentul în care noi am ales meciurile de Europa League ne-am asumat și un risc și iată că acel risc asumat ni s-a întâmplat, nu avem drept de promovare.

Atunci am știut cu toții că se poate întâmpla și scenariul ăsta și mergem mai departe. Jucătorii sunt sub contract și nu există să plece. Eu îmi văd în continuare de ceea ce am eu de făcut. Degeaba mi se pare mie absurd.

Acestea sunt legile, noi știam din sezonul trecut că nu avem drept de promovare, am ales să jucăm în Europa și ne-am făcut și noi o carte de vizită.

Nu e de 'colo ca o echipă de Liga a 2-a, cum suntem noi, să joace în cupele europe. Și băieții și-au făcut o carte de vizită. Acum... e frustrant -  nu e frustrant, părerea mea oricum nu contează!”, a spus Florin Maxim, potrivit prosport.ro.

Promisiunea făcută de primarul Hunedoarei, după aflarea deciziei finale

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, a declarat că cele patru cluburi care s-au opus acordării dreptului de promovare Corvinului „i-au luat de proști” pe oficialii hunedoreni.

„Noi am depus toate documentele în timp legal, au fost avizate pentru legalitate, au fost introduse pe ordinea de zi a Comitetului Executiv.

Dar aceste patru echipe au o temă evidentă de a împiedica echipa noastră să poată să promoveze. Votul nu a fost dat împotriva documentelor noastre, nu împotriva deciziei departamentului juridic al FRF, ci împotriva transformării clubului nostru în club de drept privat. Aceste patru cluburi și-au făcut planul malefic împotriva noastră. FRF și-a făcut treaba, a fost o șmecherie tipic românească a celor patru cluburi.

Domnii ne-au luat de proști. Dar noi nu ne desființăm. Unii au vrut să ne atragă în jocuri de culise, cluburi dintre cele patru. Una dintre cele două care au fost în Liga 2. Însă le promit că noi ne vom apăra șansele și vom construi echipa ca să câștigăm campionatul în Liga 2.

Ați reușit, dar nu ne-ați înfrânt. Ceea ce s-a întâmplat e o sfidare a bunului-simț”, a declarat Dan Bobouțanu, la emisiunea „Liga Digi Sport”.

Dan Bobouțanu:  „Și-au bătut joc de noi”

„Din punctul nostru de vedere, noi am îndeplinit toate procedurile legale, în mod corect, în termen legal. Dacă nu erau contestațiile, CEx lua act de departamentul juridic și aveam drept de promovare.

E clar că e o rea voință a celor patru cluburi. Se tem de prezența noastră acolo. E ceva tipic românesc. E frustrant, pentru că echipa a reprezentat România în cupele europene. A adus patru puncte țării la coeficient, peste Universitatea Craiova.

Nimeni nu se aștepta la așa ceva. E prima oară când se face o contestație. Din ce am discutat, nu se mai poate face nimic. Mai stăm ca un club de drept public încă un an. Se schimbă doar obiectivul nostru. Unul din două.

Vrem să le dăm peste nas celor patru cluburi care și-au bătut joc de noi. OK, legal, dar și-au bătut joc de noi.

FRF a fost deschisă față de clubul nostru, dar nu se opune deciziei CEx. Ar fi urmat plângeri penale din partea celor care doar asta fac. Practic, ne-am făcut rău că am vrut să participăm în cupele europene”, a mai spus Bobouțanu, potrivit golazo.ro.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel