Grand Slam Prima mare surpriză la US Open. Carlos Alcaraz a fost eliminat în turul II. "Nu sunt suficient de puternic mental"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Carlos Alcaraz, locul 3 ATP, a fost eliminat încă din turul II la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului. 



Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, numărul 3 mondial, victima unei eliminări surpriză în turul secund la US Open, joi la New York, a afirmat că nu a fost "suficient de puternic mental", după ce a cedat în faţa olandezului Botic van de Zandschulp, cu 6-1, 7-5, 6-4, informează AFP.

"Nu sunt suficient de puternic mental, nu am ştiut să răspund la anumite probleme. Dar vreau să subliniez că el a jucat foarte bine. Mă aşteptam ca el să-mi 'ofere' mai multe puncte gratuite, iar asta m-a perturbat. Nu am ştiut să-mi cresc nivelul. Am rămas la acelaşi nivel pe tot parcursul meciului, dar nu a fost suficient pentru a-mi oferi o şansă să revin. Am făcut multe greşeli", a spus Alcaraz.

"Poate şi calendarul competiţional este prea încărcat. Am jucat multe meciuri în ultima vreme la Roland-Garros, Wimbledon, Jocurile Olimpice şi poate nu am avut atât de multă energie pe cât îmi imaginam. Dar nu vreau să folosesc asta ca o scuză. Cred doar că am nevoie de mai multă odihnă înaintea marilor turnee şi voi reflecta la asta", a spus el.

Alcaraz (21 ani), campion la US Open în 2022 şi câştigătorul trofeelor la Roland Garros şi Wimbledon în acest an, nu a mai fost eliminat în această fază la un turneu major din 2021, la primul său sezon în circuit, scrie Agerpres.

Alcaraz era printre favoriţii la câştigarea trofeului 

"În ceea ce priveşte turneul masculin, îl avem pe Jannik Sinner în vârf. Tocmai a câştigat turneul de la Cincinnatti. Dar îl avem şi pe Novak Djokovic, un specialist al turneelor de Grand Slam, are deja 4-5 titluri de US Open. Şi cred că el joacă mereu cel mai bun tenis la Grand Slam-uri. În al treilea rând, îl avem pe Carlos Alcaraz, care a câştigat două din ultimele trei Grand Slam-uri. Rămâne de văzut cum a digerat înfrângerea de la Jocurile Olimpice contra lui Djokovic, dar şi înfrângerea cu Gael Monfils, despre care a spus că a fost cel mai prost meci din cariera lui. 

Pe tabloul masculin e foarte interesat. Mai sunt Zverev, Musetti, tenismenii tineri care vin cu entuziasm. Avem multe lucruri frumoase la care să ne aşteptăm", a declarat Barbara Schett, expert Eurosport la US Open, pentru DCSport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel