Superliga Romaniei Prima imagine cu Daniel Bîrligea la FCSB. Atacantul a fost prezentat de Gigi Becali la Palat

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Daniel Bîrligea a fost prezentat drept noul jucător al FCSB-ului de către Gigi Becali, la Palatul din Aleea Alexandru. 



Daniel Bîrligea a fost cumpărat de FCSB cu 2 milioane de euro de la CFR Cluj. Ardelenii vor avea şi 15% procent dintr-un transfer viitor. Bîrligea a semnat un contract pe 5 ani şi va câştigat 25.000 euro pe lună la FCSB. El va avea o clauză de reziliere de 15 milioane de euro. 

"În primul rând, sunt foarte fericit că sunt aici. Sunt foarte bucuros pentru toate sacrificiile făcute, pentru primirea făcută. De la ora 15:00 până la ora 22:00 am avut vreo 70 de apeluri, de asta nu mai răspundeam la telefon. Pe la 8 dimineaţa s-a rezolvat tot. 

Este o mare plăcere pentru mine. Aşa cum am zis mereu, ai nevoie de încredere ca să faci rezultate. Mi s-a dat mereu încredere şi am răsplătit. Şi vreau să răsplătesc şi aici cu fapte, nu cu vorbe. Când am aflat de ofertă, am fost un pic tulburat. Cum aţi aflat şi voi, am aflat şi eu. Au venit apeluri peste apeluri, a fost o confuzie mare. Dar voiam să fac un pas în faţă. Tot ce a ieşit în presă e adevărat. Din partea şi a CFR-ului au fost refuzuri pentru ofertele din Rusia", a declarat Daniel Bîrligea. 

"Ne pregătim pentru meciurile din Europa League, şi cu siguranţă vom fi pregătiţi la maximum. Eu am decis tot, cum a spus domnul Becali. Impresarul doar de partea birocratică se ocupă. Deciziile pentru un transfer le iau eu. Dacă nu voiam să vin aici, nu veneam. Nu mă obligă nimeni să iau decizii. Am avut ceva mesaje de la colegii de la naţională, dar nu m-au influenţat. Nu am avut dubii, doar că mă sunau mulţi şi îmi spuneau multe chestii diferite", a mai spus atacantul. 

"Nu mai contează cât m-a costat în plus. M-a costat mult. Jucătorul de la început a zis da, şi-a dat acordul, a zis să vorbesc cu impresarul lui. A vorbit şi Şucu cu el, dar la mine a fost nevoie doar de un mesaj. I-am zis că la anul pe vremea asta e la o echipă mare pe 3 milioane salariu. Poate nu 3, dar va fi pe 2 sigur. A semnat pe 5 ani. Păi era fraier? Va juca 10 meciuri în Europa. Cine să fie fraierul ăla? Păi el la Rapid se ducea în playout, juca cu Buzău şi Slobozia.

Rapid m-a deranjat. De ce să faci în aşa fel încât să dea cineva bani în plus? Dan Şucu voia să dea 1,8 milioane, în trei tranşe. Oricum, război ieşea acum 20 de ani. Acum nu mai poate ieşi război, că nu mai sunt eu idiot să arunc cu banii. Aici se putea, era oricât. Orice ban în plus, eu dădeam. Era chestie de demnitate, de onoare. Bă, semnasem contractul. Dacă nu semnam şi era licitaţie, bine, aia era. Dar era semnat contractul, îl anunţasem. Şi Varga anunţase. Suporterii se bucurau. Şi să vin să le zic că s-au bucurat degeaba? Mustaţă sărea în sus de bucurie, cum să îl las cu ochii în soare? Eu am respect pentru ei, pentru suporteri. Vin, fac atmosferă, cum să îi las cu ochii în soare... Şi Mihai Popescu a semnat.

La Bîrligea am negociat şi clauza de reziliere, am ajuns la 15 milioane de euro. Eu cred că într-un an de zile îl dau pe clauza aia. Noroc că nu l-a chemat la naţională acum. Nu mai facem niciun transfer, să vedem pe cine scoatem de pe listă. Au venit Bîrligea, Mihai Popescu, trebuie să scoatem 2 fotbalişti de pe listă.

CFR nu e de condamnat. A făcut cea mai mare afacere. Peste 3 luni, Bîrligea semna cu oricine, pierdea banii. Acum are şi procente, 15%. Şi multe bonusuri. Am pus clauză de confidenţialitate că dacă dăm detalii din contract e 30.000 penalitate. De asta vorbesc eu la general. Dar dacă el vrea să zică, eu nu îl penalizez", a declarat Gigi Becali. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel