Handbal Preşedintele FRH, supărat pe cei care critică banii publici din sport. "Fără sprijin, activitatea ar fi în imposibilitate"

Data publicării:
Facebook Federaţia Română de Handbal
Facebook Federaţia Română de Handbal

Constantin Din, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, spune că handbalul românesc are nevoie, în continuare, de bani publici, pentru că investiţiile private nu sunt suficiente încă. 



"Ar fi minunat să se poată face sport numai din bani privați. Ar fi minunat și ideal. Din păcate, situația socială, economică, nu ne ajută să putem să activăm doar cu finanțare din mediul privat. Din fericire există și alt tip de finanțare. De la bugetul de stat, de la bugetele locale și noi, ca federație, am găsit sprijin în organizarea multor evenimente, ca să putem să le ducem la final. Am făcut-o în colaborare. Fără sprijin, cu siguranță activitatea tuturor federațiilor ar fi în imposibilitate. Indiferent cât de buni manageri am fi noi, cei din fruntea federațiilor, de a găsi resurse din mediul privat. E incredibil de greu. Pentru a avea performanță e nevoie de multă muncă, e nevoie de investiții mari, de acțiuni cât mai multe pentru loturile naționale. Toate aceste acțiuni înseamnă bani.

Suntem federația cu cel mai mic buget dintre toate sporturile de echipă: 5.6 milioane de euro a fost bugetul pe 2022 al FRH. Cred că avem cele mai multe echipe naționale calificate, 12 la număr, avem calificate toate echipele naționale la turneele finale. Avem nevoie de orice fel de sprijin financiar.

 Investiția autorităților locale și a statului în sport, este mai mult decât o investiție în sport. E un fenomen social. Din punctul meu de vedere e necesar să se investească de către autoritățile locale în sport pentru că le oferă o alternativă tinerilor de a face lucruri constructive și de a le oferi un viitor. Dacă nu s-ar întâmpla investițiile în sport, copiii ar avea mai puține alternative și s-ar dedica cu totul și cu totul altor activități, care nu i-ar ajuta în formare, educare. Simplu e mai mult decât o competiție", a declarat Constantin Din pentru GSP.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal
Tagurile articolului: bani publici constantin din handbal sport




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel