Echipa nationala Presa belgiană a analizat jocul Ucrainei și a indicat punctul slab. Ce trebuie să știe echipa națională

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipele naționale de fotbal ale Românei și Ucrainei evoluează în cadrul grupei E, alături de Belgia și Slovacia. „Tricolorii” vor întâlni ucrainenii pe 17 iunie. 



Apărarea, punctul slab al ucrainenilor

Site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF a scris că apărarea ar fi punctul slab al naționalei de fotbal Ucrainei, deși în lotul acesteia se află Andrei Lunin, portarul care a impresionat la Real Madrid. Cu o zi înainte de startul EURO 2024, belgienii au analizat viitorii adversari ai „Diavolilor Roșii”, grupă în care mai evoluează și România și Slovacia.

„Deși atunci când te bazezi pe rezerva lui Thibaut Courtois la Real, există motive de optimism în privința apărării, Andrii Lunin ar putea fi nevoit să se recunoască de multe ori învins la Campionatul European”, scrie RTBF.

Oricât de solid ar fi portarul, el nu poate interveni salvator după toate erorile potențiale ale fundașilor săi, dintre care doar Vitali Mikolenko și Ilia Zabarnîi par să iasă în evidență.

Rămâne de văzut dacă pentru îndepărtarea oricărui pericol va fi suficientă calitatea acestor doi fundași, care evoluează în Premier League. În caz contrar, Lunin va avea fără îndoială mai mult de lucru decât la Madrid.

În opinia celor de la RTBF, punctele forte ale naționalei Ucrainei sunt un joc de tranziție eficient și viteza. Ucrainenii nu se numără printre pretendenții la victoria finală, dar sunt capabili să pună probleme oricărei favorite. Foarte rapizi în trecerea la apărare la atac, Ghiorghi Sudakov și coechipierii săi creează cu ușurință pericol pentru adversari.

Tânărul conducător de joc al lui Șahtior Donețk va fi de altfel foarte așteptat la această competiție, unde Mihailo Mudrik, fotbalistul lui Chelsea, va încerca să formeze o pereche explozivă împreună cu el, au mai scris jurnaliștii belgieni, citați de Agerpres.

CITEȘTE ȘI Ce știu jucătorii ucraineni despre „tricolori”? Oleksandr Zinchenko a spus clar ce meci îi așteaptă pe români

Programul României la EURO 2024

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel