Superliga Romaniei Pregătirea fizică, principala problemă la FC Rapid. Se vede şi la cel mai scump transfer al giuleştenilor, Albion Rrahmani

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Principala problemă a celor de la FC Rapid în acest sezon pare a fi lipsa pregătirii fizice. Evidenţiată şi de Marius Şumudică, această problemă pare că l-a afectat şi pe cel mai scump transfer al giuleştenilor, Albion Rrahmani, ajuns la Sparta Praga. 



"Nu suntem ok din punct de vedere fizic. Nu vreau să vorbesc despre ce a fost înainte, eu încerc. Arătăm rău din punct de vedere fizic. Trebuie să lucrăm. În ultimele 3 luni, echipa asta a avut doar 4 zile cu antrenamente duble. Nu vreau să vorbesc mai mult, este colegul meu (n.r. Neil Lennon) care a făcut performanță. El dădea liber în mijlocul săptămânii, dar eu nu sunt adeptul", a declarat Marius Şumudică după ce FC Rapid a remizat în deplasare, scor 1-1, cu Universitatea Craiova. 

Pregătirea fizică deficitară l-a afectat şi pe Albion Rrahmani, transferat la Sparta Praga 

Albion Rrahmani a jucat 2 meciuri pentru Sparta Praga, a marcat două goluri şi a dat o pasă decisivă, însă antrenorul Lars Friis a evidenţiat problemele fizice ale atacantului. 

”Mi-a plăcut de Rrahmani atât timp cât a avut energie și forță. Nu a avut prea mult timp la dispoziție pentru a se antrena cu noi pentru că mereu am avut de jucat meciuri, însă este calm cu mingea la picior, bun la finalizare și își vede colegii bine în teren.

Plănuiam să îl înlocuiesc. A depus un mare efort, iar când l-am văzut că se întinde pe gazon am decis să îl schimb imediat. Nu este accidentat. Rrahmani a jucat în două meciuri și deja a fost implicat în trei goluri. E mare lucru”, a spus Lars Friis, potrivit celor de la iSport.

Cine s-a ocupat de pregătirea fizică a giuleştenilor 

Odată cu instalarea lui Neil Lennon pe bancă, FC Rapid a adus şi un preparator fizic străin. A fost vorba de Andy Liddell, fost fotbalist în Premier League, la Barnsley, dar şi în ligile inferioare engleze, la Wigan, Sheffield, Oldham şi Rotherham. 

După încheierea carierei de fotbalist, în 2010, de la Rotherham, Liddell s-a dedicat meseriei de preparator fizic, începând cu formația de la care s-a retras din activitatea de jucător.

Între 2011 și 2018, s-a ocupat de Ipswich Town, după care a devenit preparatorul fizic al naționalei Irlandei, sub comanda Mick McCarthy, timp de un an și nouă luni.

În sezonul trecut, a pregătit formația campioană a Israelului, Maccabi Tel Aviv, de unde a plecat odată cu începerea războiului, scriau rapidiştii la momentul semnării contractului. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel