Jocurile Olimpice Poziția Federației Române de Gimnastică în scandalul momentului. Cui s-au adresat oficialii români, în cazul nedreptății făcute Sabrinei Voinea

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Exercițiul gimnastei Sabrina Maneca Voinea va fi reanalizat, după numeroasele sesizări privind erorile de evaluare ale arbitrelor.



FRG încearcă să facă dreptate în cazul Voinea

Federația Română de Gimnastică (FRG) a anunțat, marți, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, că a cerut analiza Federației Internaționale de specialitate pentru eroarea de arbitraj din finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, precizând totodată că a depus două memorii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru repunerea în drepturi a Sabrinei Maneca Voinea, care a pierdut șansa de a cuceri o medalie la JO 2024.

„Într-o scrisoare adresată d-lui Morinari Watanabe - Președintele FIG, Carmencita Constantin, președintele FRG, cere prezentarea analizei detaliate și justificarea notelor la Dificultate și Execuție obținute de Sabrina Maneca Voinea. Sabrina a fost penalizată cu o zecime pentru o ipotetică ieșire din covor, care poate fi dovedită că a fost eroare de arbitraj.

În același timp, FRG a solicitat ca în spiritul transparenței să se facă publice analiza detaliată și justificare pentru cele 9 gimnaste participante în finala de la sol, pentru a putea oferi un răspuns oficial gimnastelor, comunității gimnasticii din România, autorităților guvernamentale și de stat, media națională și internațională”, se menționează în comunicatul citat.

Totodată, Federația Română de Gimnastică a depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) două memorii, urmând procedurile acestui for. Unul dintre acestea face referire la modul de soluționare al contestației gimnastei Jordan Chiles, după anunțarea clasamentului, iar cel de-al doilea, la felul în care au fost soluționate contestațiile pentru Sabrina Maneca Voinea și gimnasta americană.

„Apreciind impactul negativ asupra Anei Maria Bărbosu și Sabrinei Maneca Voinea, Federația Română de Gimnastică urmărește prin demersurile sale corectarea greșelilor de arbitraj și repunerea în drepturi a sportivelor noastre”, se mai arată în comunicatul FRG.

CITEȘTE ȘI Exercițiul Sabrinei Voinea va fi reanalizat, după presiunile făcute de oficialii români. Nadia Comăneci: „Trebuie să clarificăm”

Camelia Voinea luptă pentru nedreptatea făcută fiicei sale

Fosta gimnastă Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei Maneca Voinea, a declarat marți că intenționează să conteste la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) decizia arbitrelor din finala de la sol de luni, prin care fiica sa a pierdut medalia de bronz. Ea s-a arătat încrezătoare că medalia va putea fi „recuperată”, scrie Agerpres.

După concursul de luni după-amiază, aceasta a anunțat că fiica sa nu își va mai continua cariera profesionistă. Din imaginile publicate de către aceasta pe contul de Facebook, se observă clar faptul că gimnasta nu iese din covorul de concurs.

„Sabrina nu a ieșit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici,merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut Atât am putut suporta!”, a fost mesajul scurt, postat de către Camelia Voinea luni, pe contul de Facebook.

Aceasta a revenit cu ultimele informații privind cazul fiicei sale, spunând că mulți oficiali români și totodată personalități ale țării noastre încearcă să facă lumină în ceea ce privește rezultatul concursului.

„Pentru că sunt un om corect și nu am ce ascunde, sufăr de transparență. Acum am trimis împreună cu FRG mail cu poze, video și ce explicații vor da cei de la TAS. Cine este vinovat, să răspundă! Eu, noi împreună cu COSR, FRG, NADIA, dna Fumea și voi, tot poporul român facem toate eforturile pentru a obține dreptatea.

Cu acel 0.1, Sabrina are medalia mult muncită și argumentat că a fost o mare eroare din partea lor! Țin să menționez că am citit niște comment-uri în care vreau să explic că dna Fumea ieri NU a fost juriul de apel la sol, nu are nicio vină, ba din contră, luptăm împreună ptr dreptate cu probe.

Vă mulțumesc tuturor și vă iubim!

Hai România!”, a fost ultimul anunț făcut de Camelia Voinea, pe Facebook.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel