Jocurile Olimpice Poveștile incredibile ale campionilor României. Au câștigat medalia de aur, dar se gândesc deja la antrenamente

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sportivii români au obținut, până în acest moment, șapte medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, dintre care trei de aur, trei de argint și una de bronz.



Marian Enache: „Să scriu istorie la canotaj este un sentiment unic”

Canotorul Marian Enache, care a cucerit alături de Andrei Cornea prima medalie olimpică de aur a României în proba de dublu vâsle masculin, a declarat, miercuri, la întoarcerea de la Paris, că momentele resimțite la JO 2024 sunt incredibile.

„Nu aveam cum să ratăm aurul pentru că i-am spus și lui Andrei că pentru asta suntem acolo, să câștigăm. Pentru mine, să scriu istorie la canotaj este un sentiment unic, este ceva incredibil, mai ales când istoria o scrii cu cerneală de aur. Nu există niciun sentiment mai frumos decât să fii campion olimpic”, a spus Enache, la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”.

„Ne bucurăm că suntem acasă ne simțim mai confortabil. Medaliile noastre sunt în siguranță, pentru că de când le-am câștigat nu prea am reușit să ne odihnim, pentru că ne era frică să nu fie un vis.

Am început să conștientizăm și să realizăm ce am reușit pentru că pentru asta am muncit. Acum vrem să o luăm treptat, să trecem de la o zi la alta, pentru că nu vrem să ne adâncim în acest rezultat, deoarece mai avem și alte obiective în viitor. Însă viața noastră s-a schimbat în bine Am început să întâlnim oameni importanți, legende ale sportului mondial”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI Elisabeta Lipă e sigură că medalia olimpică la gimnastică va fi recuperată de România. „Nu am să pot uita toată viața mea imaginea Anei Bărbosu...”

CITEȘTE ȘI Contestația gimnastei americane Chiles, depusă prea târziu? Șefa FRG are dubii în privința corectitudinii deciziei

Andrei Cornea nu se lasă dus de val și se gândește la viitoarele antrenamente

La rândul său, Andrei Cornea a menționat că va încerca să rămână cu picioarele pe pământ după medalia de aur de la Paris.

„Acum mergem în vacanță și încercăm să nu ne lăsăm acaparați de această medalie. Da, suntem campion olimpici, dar după vacanță o vom lua de la capăt ca toată lumea. Le urăm mult succes sportivilor români care au de concurat la Jocurile Olimpice și sperăm să vină și ei în urma noastră cu cât mai multe medalii”, a precizat Cornea.

România are acum un bilanț de șapte medalii la Jocurile de la Paris, trei de aur, trei de argint și una de bronz. Aur au câștigat înotătorul
David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu), argintul a fost obținut de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, de Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin și de Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie ușoară, în timp ce bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel