Superliga Romaniei Poveste senzaţională. Tibi Bălan a ajuns la Rapid după ce tatăl său a blocat autocarul echipei în trafic

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Tiberiu Balan
Facebook Tiberiu Balan

Lucian Ionescu, ofiţerul de presă al celor de la Rapid Bucureşti, a povestit modul inedit în care Tiberiu Bălan a ajuns la Rapid Bucureşti. 



"Făcea nea Mircea nişte turnee, la Hunedoara, Cluj, Mediaş. A luat atunci tineret, şi nişte jucători consacraţi. Şi se umpleau stadioanele atunci. Atunci a apărut Lobonţ, dar şi Tibi Bălan, o poveste foarte interesantă. 

Mergeam spre Cluj cu autocarul, când o maşină a tăiat calea autocarului, a oprit autocarul, a venit un nene mustăcios, tipul ăla de ardelean, şi a zis 'Vreau să îi spun două vorbe lui Mircea Lucescu!'. Şi i-a zis că îl are pe fiul lui care joacă la U Cluj, să îl ia şi să dea o probă. Altfel, îl ia înapoi. Şi aşa a ajuns Tibi Bălan la Rapid", a povestit Lucian Ionescu la Suflet de Rapidist

"Serios? Deci Tibi Bălan a ajuns la Rapid după o şicană în trafic?", a intervenit Robert Niţă. 

"Nu a fost o şicană. Pur şi simplu a venit după autocar. Şi l-a luat nea Mircea. Era un puşti, a urcat în autocar cu geanta. Nea Mircea l-a băgat chiar cu U Cluj, în amical. Băiatul a corespuns şi s-a făcut transferul la Rapid", a mai spus Lucian Ionescu. 

Tiberiu Bălan nu a rezistat, însă, prea mult la Rapid. După ce a jucat de nouă ori şi a marcat o dată, Tiberiu Bălan părea un tânăr fotbalist extrem de promiţător pentru Giuleşti. La câteva luni distanţă de la transfer, însă, Mircea Lucescu a plecat de la Rapid, iar Tibi Bălan nu s-a mai regăsit în planurile echipei. A fost împrumutat la Gaz Metan Mediaş, unde a jucat doar în două partide, şi a revenit la Rapid, pentru a juca însă la echipa satelit Electromagnetica. În 2001 a trecut la Sportul Studenţesc unde a devenit titular. 

Echipa unde a înregistrat cele mai bune performanţe a fost Unirea Urziceni, alături de care a jucat şi în Liga Campionilor. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel