Superliga Romaniei Postul lui Dan Petrescu, în pericol. Ce spune Balaj după ce suporterii au cerut demisia

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Înfrângerea suferită de CFR Cluj în fața echipei UTA Arad, cu scorul de 3-1, a stârnit un val de nemulțumiri din partea suporterilor ardeleni, care și-au exprimat frustrarea față de evoluția echipei și au cerut pentru prima dată în acest sezon demisia antrenorului Dan Petrescu.



Într-o seară în care CFR a fost de nerecunoscut, golurile marcate de arădenii Valentin Costache (minutul 12), Johana Omondi (minutul 64) și Jordan Kadiri (minutul 78) au adus "Bătrânei Doamne" o victorie importantă, în timp ce Panagiotis Tachtsidis a înscris unicul gol al clujenilor în minutul 48, insuficient pentru a schimba soarta meciului.

Atmosfera de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” a fost tensionată, mai ales după ce Jordan Kadiri a marcat al treilea gol al arădenilor, pecetluind înfrângerea CFR-ului. În fața acestei situații, suporterii, obișnuiți cu performanțe constante și victorii obținute sub comanda lui Dan Petrescu, și-au exprimat dezamăgirea în mod vocal, cerând demisia antrenorului de 56 de ani. Acest moment marchează o schimbare semnificativă în relația dintre fanii CFR-ului și cel care până nu demult era considerat unul dintre cei mai de succes antrenori din România.

Cristi Balaj, președintele clubului CFR Cluj, a simțit nevoia să intervină în contextul acestor tensiuni. Într-o declarație oferită după meci, Balaj a subliniat că, deși supărarea fanilor este de înțeles, responsabilitatea pentru rezultatele slabe nu revine doar antrenorului. "La ce rezultate am avut ar trebui să plecăm toți acasă, nu doar Dan Petrescu, pentru că toți suntem răspunzători. Suporterului care e obișnuit cu anumite performanțe îi e greu să digere. Supărarea lor e mare pentru că aceiași jucători au demonstrat că pot", a spus Balaj. Aceasta este o recunoaștere a faptului că întregul club, de la conducere la echipă, este responsabil pentru această criză de formă.

Petrescu, sub presiunea clauzei de reziliere

Dan Petrescu, supranumit „Bursucul”, a fost mult timp o figură iconică la CFR Cluj, aducând clubului mai multe titluri naționale și succese europene. Cu toate acestea, aura de succes care l-a înconjurat ani de zile începe să pălească. Cu trei eșecuri consecutive pe teren propriu, Petrescu se află într-un moment critic al carierei sale. Suporterii nu mai au răbdare, iar presiunea devine din ce în ce mai mare, mai ales că CFR Cluj este un club obișnuit cu performanțele de top în fotbalul românesc.

Daniel Stanciu, fost director sportiv la CFR Cluj, a adus în discuție o altă componentă care complică situația lui Petrescu: clauza de reziliere din contractul său. Potrivit lui Stanciu, care a discutat despre acest aspect în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal, clauza de reziliere a lui Petrescu se ridică la un milion de euro. "CFR are cel mai mare buget, iar Petrescu are cel mai mare salariu din România. Circulă zvonul și că a luat în avans pe doi ani (n.r. salariul). Are și clauză de un milion de euro. Salariul lui nu e mare, e foarte mare", a declarat Stanciu, sugerând că plecarea lui Petrescu de la echipă nu este deloc simplă din punct de vedere financiar.

dcsport Team | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel