Grand Slam Posibile dueluri de excepție în semifinale, la US Open. Sinner îl poate întâlni pe Alcaraz, iar Gauff pe Sabalenka

Data actualizării: | Data publicării:
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Liderul mondial al tenisului masculin îl poate întâlni în semifinalele US Open pe unul dintre cei mai mari rivali ai săi, Carlos Alcaraz, în timp ce Coco Gauff și Aryna Sabalenka, finalistele de anul trecut, se pot reîntâlni în penultimul act.



O nouă întâlnire între Sinner și Alcaraz, în semifinale la US Open

Numărul 1 mondial al tenisului masculin, Jannik Sinner, campion la Australian Open în acest an, l-ar putea înfrunta pe spaniolul Carlos Alcaraz, locul 3 ATP, câștigător la Roland Garros și Wimbledon, în semifinalele US Open, potrivit tragerii la sorți a ultimului turneu de Mare Șlem al anului, desfășurată joi.

În primul tur, Carlos Alcaraz va primi replica unui jucător venit din calificări, care încă nu a fost stabilit. Dacă va trece de runda inaugurală, spaniolul îl va avea ca adversar pe canadianul Denis Shapovalov (103 ATP) sau olandezul Botic van de Zandschulp (73 ATP).

În cealaltă semifinală, sârbul Novak Djokovic (2 ATP), campion olimpic la Paris și în căutarea recordului absolut de 25 de titluri de Mare Șlem, l-ar putea întâlni pe germanul Alexander Zverev (4 ATP), finalist în 2020 la US Open, sau pe norvegianul Casper Ruud (8 ATP), ajuns în ultimul act al acestui turneu în 2022.

CITEȘTE ȘI Noi explicații privind cazul de dopaj al lui Jannik Sinner: Tenismenul italian suferă de o boală de piele SAU

Sinner vs Halep, dublu standard al ITIA? „De acum nu se va vorbi despre tenisul lui, ci despre cazul ăsta”

O reeditare a finalei feminine din 2023, într-un posibil penultim act

În ceea ce privește tenisul feminin, Coco Gauff, care ocupă locul 3, ar putea s-o aibă adversară pe belarusa Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial, în semifinale la US Open, într-o reeditare a finalei de anul trecut, câștigată de jucătoarea americană.

În primul tur, Coco Gauff va primi replica franțuzoaicei de origine rusă Varvara Gracheva (66 WTA), iar Aryna Sabalenka va înfrunta o jucătoare venită din calificări.

În cealaltă semifinală, numărul 1 mondial, poloneza Iga Swiatek, victorioasă în 2022, ar putea s-o întâlnească pe kazaha Elena Rîbakina (4 WTA) sau pe italianca Jasmine Paolini (5 WTA), finalistă în acest an la Roland Garros și Wimbledon.

Iga Swiatek va întâlni în runda inaugurală o adversară venită din calificări. În turul al treilea, ea ar putea avea un prim test împotriva rusoaicei Mirra Andreeva (21 WTA), pe care a învins-o în trei seturi, săptămâna trecută, în sferturi de finală la Cincinnati, scrie Agerpres.

Adversarele jucătoarelor din România, la ultimul turneu major al anului

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian sunt singurele jucătoare din România care vor evolua pe tabloul principal al ultimului turneu de Mare Șlem al anului.

Tenismena Jaqueline Cristian (68 WTA) o va înfrunta, în prima rundă de la US Open, pe Daria Kasatkina (12 WTA), în timp ce Ana Bogdan (103 WTA) o întâlnește în primul tur pe olandeza Arantxa Rus (95 WTA). Ana conduce cu 4-0 în întâlnirile directe cu jucătoarea din Țările de Jos, dar Jaqueline nu a reușit să obțină nicio victorie în precedentele două dueluri cu rusoaica.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel