Inot Popovici, declarații haioase după cadourile acordate de Ion Țiriac: „Am venit aici doi oameni cu o singură mașină, iar acum suntem tot doi oameni, dar cu trei mașini”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campionul olimpic de la Paris a primit două mașini din partea afaceristului Ion Țiriac, după ce a cucerit o medalie de aur la proba de 200 metri liber, respectiv o medalie de bronz la 100 metri liber.



Popovici încearcă să se relaxeze după Jocurile Olimpice de la Paris

Înotătorul David Popovici a declarat, vineri, la evenimentul în cadrul căruia medaliații olimpici de la Paris au fost premiați cu mașini de fundația fostului tenismen Ion Țiriac, că și-ar dori să vadă cât mai mulți oameni de afaceri români susținând sportul românesc.

„Am venit aici doi oameni cu o singură mașină, iar acum suntem tot doi oameni, dar cu trei mașini. Așa că va fi o provocare să le ducem acasă. Dar e bine, nu mă vait. Apreciez foarte mult inițiativa domnului Țiriac și a fundației dânsului de a susține sportul românesc. Și mi-aș dori să văd cât mai mulți oameni de afaceri români susținând sportul românesc, fiecare cum poate, cum își dorește”, a spus Popovici, care a primit câte un automobil pentru fiecare dintre cele două medalii cucerite la Jocurile Olimpice de la Paris.

Campionul olimpic de la Paris a menționat că îi este greu să se detașeze de presiunea competiției și că acum, după ce JO 2024 s-au încheiat, învață să se relaxeze.

„Greu am reușit să mă detașez, pentru că au fost atât de multe zile, luni, ani în pregătirea acestor Jocuri și într-un minut și 44 de secunde brusc s-au încheiat. A fost atât de multă presiune, atât de mult stres, atât de multă sudoare, sânge, lacrimi și brusc în trei-patru zile s-a încheiat totul. Așa că acum trebuie să învăț să mă adaptez, să învăț să mă relaxez, asta e problema mea și a tuturor sportivilor de aici pentru că fiecare a trecut prin același lucruri”, a explicat înotătorul.

„Acum că am terminat cu Jocurile Olimpice și am încheiat atât de bine pot să fac toate lucrurile pe care nu le făceam înainte. Am timp să ies mai mult cu bicicleta, să citesc mai mult, să merg la înot fără vreun program, pur și simplu să mă relaxez. Chiar e o provocare pentru mine, pentru că eu nu știu să fac ceva fără program. Deci trebuie să învăț să mă relaxez, să ies puțin din bula aceasta a înotului și a performanței de top”, a adăugat David Popovici.

Întrebat dacă odată cu trecerea timpului se teme că mesajul său de la finalul Jocurilor Olimpice de la Paris, prin care solicita conducătorilor țării investiții mai mari în sport, se va stinge, Popovici a răspuns: „Bineînțeles că mă tem. Eu sunt tânăr, nu am prea multă experiență de viață, însă sunt conștient că este o problemă reală. Mi-aș dori să se țină de cuvânt (n.r. - conducătorii), să se vină cu o strategie națională concretă îndreptată către sport, să fie mai mulți bani îndreptați către sport, pentru că mesajul pe care l-am tot repetat este foarte important”.

Sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris au primit, vineri, autoturisme personalizate de la omul de afaceri Ion Țiriac, în cadrul unui eveniment organizat la Țiriac Collection din Otopeni. Printre medaliații olimpici care au primit mașini din partea omului de afaceri s-a aflat și gimnasta Sabrina Maneca Voinea, clasată pe locul 4 în finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Mașinile primite de sportivi sunt marca Hyundai Ioniq 5 și au numerele de înmatriculare personalizate cu numele acestora, pe uși fiind inscripționate performanțele lor.

De asemenea, omul de afaceri a păstrat un autoturism în colecția sa, același model primit de sportivi, Hyundai Ioniq 5, rugându-i pe aceștia să îl semneze.

Sportivii care au câștigat două medalii olimpice la Paris au primit două autoturisme din partea lui Ion Țiriac, astfel că David Popovici, Simona Radiș, Ancuța Bodnar, Roxana Anghel și Ioana Vrînceanu se bucură de câte două cadouri din partea afaceristului român.

În cadrul unui evenimentul organizat la Țiriac Collection din Otopeni au asistat, printre alții, președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, sportivele Simona Halep și Sorana Cîrstea și fostul tenismen Ilie Năstase.

România a cucerit nouă medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, trei de aur, patru de argint și două de bronz. Aur au câștigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu), argintul a fost obținut de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie ușoară, precum și de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg, iar bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber și de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Inot




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel