UEFA Euro 2024 Polonia, prima echipă eliminată de la EURO 2024

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Polonia a fost eliminată de la EURO 2024 după înfrângerea în faţa Austriei. 



Selecţionata Austriei a învins echipa Poloniei cu scorul de 3-1 (1-1), vineri seara, pe Olympiastadion din Berlin, în Grupa D a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.

Austria are acum 3 puncte în grupa D, la egalitate cu Franţa şi Olanda. Cele două superputeri ale continentului se întâlnesc în meci direct. 

Echipa antrenată de Ralf Rangnick a obţinut primele sale puncte în grupă, prin golurile marcate de Gernot Trauner (9), Christoph Baumgartner (67), Marko Arnautovic (78 - penalty).

Pentru Polonia, la care starul Robert Lewandowski a jucat primele minute la acest turneu, a punctat Krzysztof Piatek (30), dar are şanse mici de a evita eliminarea.

Austria a marcat practic la prima ocazie clară de gol a partidei (9): Mwene a centrat de pe partea stângă, iar Trauner a reluat cu capul din 6 metri la colţul scurt.

Polonia a construit bine în minutele care au urmat şi şi-a creat câteva situaţii de gol. Şutul lui Zielinski a fost blocat de Mwene (17), Zalewski (18), găsit liber în careu, a ratat o ocazie mare, şutând peste poartă.

În min. 30, după o fază fixă, Bednarek a şutat, Trauner a blocat, dar mingea a ajuns la Piatek, care a trimis în plasă din marginea careului mic, egalând.

Piatek a mai marcat contra Austriei, chiar la Viena, în preliminariile EURO 2020 (1-0).

Până la pauză, fiecare formaţie a mai avut o situaţie notabilă, austriecii prin Sabitzer (39), al cărui şut a fost blocat de Bednarek, iar polonezii prin Zielinski (45+1), din lovitură liberă de la 30 de metri, însă portarul Pentz a respins de lângă bară.

După pauză, austriecii au fost cei mai incisivi, iar Posch (51) a testat vigilenţa lui Szczesny, cu o lovitură de cap, la cornerul executat de Wimmer.

Christoph Baumgartner (67), rămas liber pe centru, după o pasă remarcabilă a lui Prass, a adus Austria în avantaj.

Intrarea lui Lewandowski nu a avut impactul aşteptat, polonezii având o singură ocazie notabilă în partea secundă, prin Swiderski (69), al cărui şut din marginea careului a fost respins de Pentz.

Szczesny a respins şutul lui Wimmer, pe centru (75), după o pasă excelentă a lui Baumgartner.

În min. 77, Sabitzer a interceptat o minge şi scăpat spre poartă, fiind faultat de portarul Szczesny. Marko Arnautovic a transformat penalty-ul (78), asigurând victoria echipei Austriei.

Arnautovic, la al treilea EURO, a ajuns la 114 selecţii, iar golul marcat vineri este al 37-lea pentru naţionala Austriei.

Austria a mai avut două ocazii uriaşe de gol până la final. După o degringoladă în careul polonez (84), Posch a şutat superb de la 20 de metri, dar Szczesny a respins extraordinar. Laimer (85) a trecut de Szczesny, însă a trimis prin faţa porţii goale din unghi.

Sabitzer a bifat selecţia cu numărul 80 pentru Austria.

Lewandowski a ajuns la 153 de selecţii pentru Polonia, având 82 de goluri marcate, deţinând ambele recorduri la naţională, scrie EURO2024.
 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel