Superliga Romaniei Poli Iaşi - FC Botoşani, derby-ul Moldovei. Ambele echipe au pierdut în prima etapă. Bogdan Andone spune că elevii săi nu au făcut niciun antrenament

Data publicării:
Facebook FC Botoșani
Facebook FC Botoșani

Poli Iaşi primeşte vizita lui FC Botoşani în etapa a II-a a Ligii 1, vineri, 19 iulie, de la ora 19:00. Meciul a fost mutat cu jumătate de oră mai târziu din cauza căldurii. 



FC Botoşani a pierdut primul meci din Liga 1 cu Oţelul, pe teren propriu, scor 2-3, în timp ce ieşenii au cedat la Sf. Gheorghe, cu Sepsi OSK, scor 1-0. Bogdan Andone spune că elevii săi nu au avut timp de niciun antrenament fizic, atenţia fiind mutată pe refacere după meciul cu Oţelul, disputat luni. 

"E un joc important, mai ales că în prima etapă am pierdut şi noi şi ei. Sper să ajungem bine din punct de vedere fizic la meci, pentru că au trecut abia 2 zile de la ultima partidă, nu am făcut niciun antrenament încă cu băieţii din meciul cu Oţelul, doar refacere. E extrem de important să se recupereze fizic şi mental pentru jocul ăsta, să ajungă motivaţi şi să aibă prospeţime la ora jocului", a declarat Bogdan Andone despre partida cu Poli Iaşi. 

Statistica e de partea botoşănenilor. Miron: "O echipă arţăgoasă, joc direct"

"E un derby pe care îl avem de mulţi ani cu Iaşiul în prima ligă. Cred că va fi un meci dificil, jucăm cu o echipă arţăgoasă, au un joc direct, vin bine cu mingi din linia a doua. După părerea mea, oricare echipă poate câştiga. Depinde cine îşi doreşte mai mult şi cine e mai montat pentru meci. Sper să obţinem cele trei puncte. 

(n.r. în ultimele 9 meciuri, FC Botoşani a câştigat 8 partide şi a remizat o dată) Ne ajută statistica, dar nu e foarte importantă. Cred că primele 4-5 etape sunt pentru a cunoaşte adversarul, vezi unde te afli şi tu. Cred eu că primele jocuri sunt mai mult de tatonare, abia apoi îţi dai seama ce putere au adversarii. 

(n.r. cum e atmosfera în vestiar) Am pierdut un joc cu o echipă bună, dar trebuie să trecem repede peste înfrângerea aceasta, pentru că trebuie să obţinem puncte pe acest început de campionat", a declarat şi George Miron, căpitanul lui FC Botoşani. 

Tony da Silva a prefaţat meciul 

"Noi aici la club câştigăm împreună, pierdem împreună. Eu cred că jucătorii au înţeles ce s-a cerut din punct de vedere al strategiei la primul meci, adversarilor nu prea le-a ieşit jocul. Avem şi jucători care nu au făcut pregătirea, deci trebuie să găsim soluţii, ca jucătorii să se poată simţi cât mai bine pe teren. Ne-a lipsit concentrarea în utlimii metri, pentru că oportunităţi am avut. Eu am responsabilitatea. Jesus Fernandez a greşit, e adevărat, dar numai cine nu joacă nu greşeşte. Avem portari foarte buni la echipă. Eu când pierd nu sunt mulţumit, şi nu sunt mulţumit de faptul că am avut ocazii şi nu am dat gol. 

La modul general, am văzut că avem o echipă bine pregătită, jucătorii nu au avut crampe, au alergat, au atacat. A lipsit finalizarea. Trebuie să învăţăm din greşeli. Eu am în continuare încredere în Fernandez, aşa cum am şi în Ailenei şi Toma. Nu mă interesează vârsta, paşaportul, naţionalitatea. Eu înţeleg că lumea e îngrijorată, dar eu ca antrenor gândesc altfel, trebuie să iau cele mai bune decizii pentru echipă. Se vede mai mult greşeala lui, pentru că am luat gol, e adevărat, dar dacă Tailson egala, nu mai vorbeam atât", a declarat Tony la conferinţa de presă. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel