Jocurile Olimpice Perechea formată din Sprîncean și Nuță, calificată în semifinale la canoe dublu masculin!

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Canoiștii români Ilie Sprîncean și Oleg Nuță s-au calificat în semifinalele probei de canoe dublu masculin pe 500 de metri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce au ocupat locul secund în primul sfert de finală.



Sprîncean și Nuță joacă pentru un loc în finală, pe 8 august

Sportivii români Ilie Sprîncean și Oleg Nuță s-au calificat, marți, în semifinalele probei de canoe dublu masculin pe 500 de metri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce au ocupat locul secund în primul sfert de finală.

Cei doi canoiști români au fost cronometrați cu timpul de 1 min 40 sec 00/100, fiind devansați de brazilienii Jacky Jamael Nascimento Godmann/Isaquias Guimaraes Queiroz, 1 min 38 sec 78/100.

Primele trei echipaje din fiecare sfert de finală s-au calificat în semifinale. Sprîncean și Nuță s-au clasat pe cinci în prima serie, în 1 min 40 sec 84/100, al șaptelea din cele 13 echipaje care s-au aliniat la start în ambele serii.

Semifinalele (12:20) și finala (14:20) vor avea loc joi, 8 august.

România nu a mai câștigat o medalie olimpică la kaiac-canoe de la Sydney, din 2000, când Florin Popescu și Mitică Pricop câștigau două medalii la canoe dublu, aur la 1.000 metri și bronz la 500 metri.

Alina Rotaru - Kottman, calificată în finală la săritura în lungime 

Și atleta română Alina Rotaru-Kottmann s-a calificat, marți, în finala concursului de săritură în lungime din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, cu a noua perfomanță din calificări.

Rotaru, medaliată cu bronz la Mondialele din 2023 de la Budapesta (6,88 m), a avut cea mai bună săritură a sa de 6,63 m, a noua performanță din serii.

Americanca Tara Davis-Woodhall, vicecampioană mondială, a avut cea mai bună săritură în concursul de calificare, cu 6,90 m, urmată de italianca Larissa Iapichino (6,87 m), clasată pe locul cinci la Mondialele din 2023, și de germanca Malaika Mihambo (6,86 m), campioana olimpică en titre.

La Tokyo și Rio de Janeiro, Rotaru nu a reușit calificarea în finala olimpică.

Finala feminină de la lungime are loc tot joi, 8 august, începând cu ora 21:00.

 

Alexandru Novac își oprește evoluția de la JO 2024

Din păcate, Alexandru Novac nu va evolua în finala probei de aruncare a suliței la JO 2024, după ce s-a clasat pe locul 17 în grupele preliminare. Cea mai bună aruncare a lui Novac, care a făcut parte din Grupa A, a măsurat 81,08 metri, în condițiile în care ultimul atlet care a prins finala de 12 a avut 82,91 m.

Novac (27 ani) s-a clasat pe locul 12 în finala de la JO de la Tokyo (79,29 m).

Cea mai bună aruncare din calificări a avut-o indianul Neeraj Chopra, 89,34 metri, mai bună cu aproape doi metri decât cea cu care cucerea aurul olimpic în urmă cu trei ani la Tokyo (87,58 m).

Finala masculină la aruncarea suliței va avea loc pe 8 august (21:25), pe Stade de France, scrie Agerpres.

Până în acest moment, România a obținut șapte medalii la JO 2024, dintre care trei de aur, trei de argint și una de bronz.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel