Fotbal Pepe a luat decizia! Se retrage oficial din fotbal, la 41 de ani

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătorul de fotbal în vârstă de 41 de ani și-a anunțat retragerea pe rețelele sociale.



Pepe își încheie cariera de fotbalist la 41 de ani

Internaționalul portughez Pepe, în vârstă de 41 de ani, a anunțat, joi, că va pune punct carierei competiționale, într-un videoclip publicat pe rețelele de socializare.

„Aș dori să mulțumesc tuturor”, a spus Pepe într-un videoclip postat pe contul său de Instagram, în care a enumerat cluburile la care a jucat. „Toată lumea mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie ca să mă retrag cu conștiința liniștită”, a subliniat fundașul central care își ia rămas bun după participarea la EURO 2024 și după încheierea contractului cu FC Porto.

„Vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat înțelepciunea să-mi continui călătoria. Nu pot să nu le mulțumesc tuturor președinților care au crezut în mine. Toți angajații tuturor cluburilor la care am fost , ei sunt sufletul și esența echipei naționale, toți colegii și antrenorii mei, care m-au ajutat să cresc și să lupt în fiecare zi.

Lui Jorge Mendes, lui Gestifute, mamei mele, care a fost esențială în călătoria mea, care mi-a dat aripi spre visul meu, de a fi fotbalist profesionist. Tuturor prietenilor și familiei mele, în special soției mele, care a crezut în mine, pentru că au fost un sprijin fundamental în viața mea, pentru că m-a sprijinit când am plecat de acasă”, sunt câteva cuvinte ale lui Pepe.

Născut în Brazilia și ajuns în Portugalia la 18 ani, Kepler Laveran Lima Ferreira, numele său real, și-a început cariera la Maritimo Madeira.

După o primă perioadă la Porto (2004-2007), el a jucat 10 ani la Real Madrid.

După un sezon și jumătate cu turcii de la Beșiktaș, a revenit la FC Porto în ianuarie 2019, scrie Agerpres.

Pepe și FC Porto s-au despărțit luna trecută

Clubul FC Porto a confirmat oficial despărțirea de sportiv la începutul lunii iunie, la o zi după eliminarea Portugaliei în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024.

„Dragonii” au postat un videoclip omagial pe contul lor de pe rețeaua X, dedicat lui Pepe, cu cele mai frumoase momente din cariera jucătorului considerat o „legendă” a clubului din Porto.

Pepe a cucerit patru titluri naționale, cinci Cupe și patru Supercupe ale Portugaliei cu FC Porto, precum și o Cupă a Ligii portugheze și o Cupă Intercontinentală.

El a sosit la FC Porto în 2004, de la Maritimo Funchal, și a jucat timp de trei sezoane pe Estadio do Dragao, înainte de a semna cu Real Madrid, în 2007.

După zece sezoane la Madrid, unde a atins apogeul carierei sale fotbalistice, Pepe a jucat timp de un an și jumătate la Beșiktaș Istanbul, înainte de a reveni la Porto în 2019.

În cele două perioade petrecute la FC Porto, Pepe a disputat în total 290 de meciuri și a marcat 17 goluri.

Presa din Arabia Saudită scria, nu demult, că Pepe și-ar putea continua cariera în Al-Nassr, echipa compatriotului său Cristiano Ronaldo.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel