Turnee WTA Paula Badosa, jucătoarea de tenis care se gândea la retragere, calificată în optimi la Ningbo

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătoarea de tenis din Spania care declara, la începutul anului 2024, că retragerea din activitate va fi mai devreme decât s-ar fi așteptat, s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Ningbo.



Paula Badosa se califică în optimile de la Ningbo, China

Jucătoarea spaniolă de tenis Paula Badosa (14 WTA, favorită nr. 8) s-a calificat luni în optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Ningbo (China) după ce a trecut în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-3, de rusoaica Diana Shnaider (16 WTA).

Badosa s-a impus după o partidă de aproape două ore și jumătate, în care a reușit opt ași și a făcut tot atâtea duble greșeli, rusoaica având un singur as și făcând șase duble greșeli, scrie Agerpres.

În runda următoare, spaniola, care a înregistrat o revenire spectaculoasă în circuit în actualul sezon, o va avea ca adversară pe chinezoaica Wang Xiyu (98 WTA).

Badosa a trecut prin momente dificile în ultimii doi ani, după ce a suferit o accidentare la spate care a lăsat-o departe de terenul de tenis. Aceasta a declarat că incertitudinea privind revenirea în tenis a avut repercusiuni și asupra relației sale cu tenismenul grec Stefanos Tsitsipas. Cei doi s-au despărțit pentru câteva săptămâni, dar au decis să se împace în scurt timp. În acel moment al vieții sale, jucătoarea de tenis spunea: „Uneori este mai bine să ne separăm drumurile”, adăugând că Tsitsipas a fost „omul potrivit în momentul nepotrivit”.

În timpul turneului de la Roland Garros, Badosa a trecut prin a doua și implicit ultima rundă de injecții cu cortizon, reunindu-se cu grecul, după scurta perioadă în care aceștia nu au mai format un cuplu: „Uneori ai nevoie de o pauză pentru a realiza lucrurile și a le gestiona mai bine”, a spus ea.

„Asta am făcut: am avut o discuție foarte lungă despre cum urma să ne descurcăm în legătură cu lucrurile care urmează. De atunci, a fost grozav pentru amândoi. Suntem foarte mulțumiți de modul în care ne gestionăm relația pe teren și în afara terenului.”, a mai dezvăluit tenismena din Spania, în urmă cu două luni.

 

Rezultatele de luni, 14 octombrie, în cadrul turneului de la Ningbo, China

1. Wang Xiyu (China) - Kamilla Rahimova (Rusia) 6-2, 6-0

2. Paula Badosa (Spania/N.8) - Diana Shnaider (Rusia) 4-6, 6-3, 6-3

3. Iulia Putintseva (Kazahstan) - Caroline Dolehide (SUA) 6-2, 6-0

4. Tamara Korpatsch (Germania/N.5) - Anna Bondar (Ungaria) 6-7 (4/7), 7-6 (8/6), 6-4

5. Mirra Andreeva (Rusia) - Varvara Lepchenko (SUA) 6-2, 6-0.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel