Fotbal international Paul Pogba revine mai repede pe teren. TAS i-a micșorat sancțiunea de patru ani

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătorul francez de fotbal Paul Pogba va putea reveni mai repede pe teren.



„În sfârșit, coșmarul s-a încheiat”

Francezul Paul Pogba, jucătorul lui Juventus Torino, va putea reveni pe teren mai devreme decât se aștepta, la începutul anului 2025, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus sancțiunea pentru dopaj de la patru ani la 18 luni.

„Putem confirma decizia: doar 18 luni de suspendare care au început din data de 11 septembrie 2023. Vom prezenta și motivația deciziei în perioada următoare”, a declarat un oficial al TAS.

Mijlocașul francez a postat, pe rețelele de socializare, o fotografie a sa alături de o clepsidră, sugerând o numărătoare inversă până la momentul în care va putea juca din nou.

„În sfârșit, coșmarul s-a încheiat (...) Această perioadă a fost extrem de grea pentru mine, deoarece am muncit atât de mult și dintr-o dată totul a fost pus sub semnul întrebării”, a menționat acesta.

Paul Pogba, suspendat patru ani pentru dopaj, anunța încă din luna februarie că va face apel la TAS și susținea că nu a luat niciodată „cu bună știință sau deliberat” produse dopante.

Mijlocașul în vârstă de 30 de ani, campion mondial în 2018, testat pozitiv la testosteron în august 2023, a fost condamnat la patru ani de suspendare de către tribunalul antidoping italian.

„Am fost informat de decizia Tribunalului Național Antidoping și consider că verdictul este incorect”, scria atunci internaționalul francez (91 de selecții, 11 goluri) pe contul său de Instagram.

„Sunt trist și șocat că tot ce am construit în cariera mea de profesionist mi-a fost luat. Când voi fi eliberat de restricții legale, întreaga poveste va deveni clară, dar nu am luat niciodată cu bună știință sau deliberat suplimente care ar încălca reglementările antidoping”, adăuga el.

„Ca sportiv profesionist, nu aș face niciodată nimic pentru a-mi îmbunătăți performanțele utilizând substanțele interzise și nu am fost niciodată lipsit de respect și nu i-am înșelat pe ceilalți sportivi și suporteri ai echipelor pentru sau împotriva cărora am jucat. În urma deciziei anunțate astăzi, voi face recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, mai anunța acesta.

Paul Pogba a fost testat pozitiv cu ocazia meciului Udinese - Juventus, disputat în luna august 2023, în cadrul primei etape a campionatului Italiei, în care nu a evoluat.

Fotbalistul francez, al cărui sezon 2022-2023 a fost perturbat de accidentări și de probleme extrasportive, a fost suspendat provizoriu pe 11 septembrie, înainte ca rezultatul contraexpertizei pe care a cerut-o să confirme prezența metaboliților de testosteron.

Pentru a explica acest rezultat pozitiv, anturajul lui Pogba a precizat că metaboliții de testosteron provin de la un supliment alimentar prescris de un medic pe care jucătorul l-a consultat în Statele Unite.

Testosteronul, hormonul fertilității și sexualității masculine, favorizează dezvoltarea musculară, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel