Turnee ATP Patrick Mouratoglou are un nou elev din top 10 mondial, după ce s-a rupt colaborarea cu Simona Halep

Data publicării:
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep

Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep şi omul care şi-a asumat, într-un târziu, vina pentru scandalul de dopaj în care este implicată românca, are un nou elev din top 10 mondial. 



Concret, după ce s-a despărţit de Boris Becker şi Severin Luhti, Holger Rune, clasat pe locul 7 în ierarhia ATP, va lucra din nou cu Patrick Mouratoglou. 

În octombrie anul trecut, Rune a contractat serviciile lui Boris Becker şi ale fostului mentor al elveţianului Roger Federer, Severin Luthi. După ce acesta a pierdut în turul doi la Australian Open, însă, în faţa lui Arthur Cazaux, colaborarea s-a încheiat. 

Nu e prima dată când Rune lucrează cu Mouratoglou. Cei doi au mai câştigat împreună turneul ATP Masters 1000 de la Paris, în 2022, după ce Rune l-a învins în finală pe Novak Djokovic. 

"Uneori trebuie să încerci o varietate de lucruri pentru a afla ce funcţionează pentru tine şi ce nu", a precizat Rune pe reţeaua de socializare X, confirmând revenirea lui Mouratoglou.

"În ultimele luni, am învăţat multe despre ceea ce este important pentru mine. Alături de Patrick am obţinut unele dintre cele mai mari triumfuri ale mele şi cred că el mă poate ajuta să-mi ating obiectivele", a subliniat danezul.

Patrick Mouratoglou a afirmat la rândul său că este încântat să revină în echipa lui Holger Rune.

"Ne cunoaştem de când avea 13 ani şi am crezut întotdeauna în potenţialul său. El are obiective mari şi eu la fel, pentru el. Este începutul unei noi aventuri. Ne vedem la Acapulco, Indian Wells şi Miami", a adăugat antrenorul francez, conform Agerpres.

Patrick Mouratoglou era antrenorul Simonei Halep în momentul în care sportiva din România a fost depistată pozitiv la Roxadustat, în urma unui control antidoping realizat la US Open 2022. De atunci, românca a fost suspendată provizoriu, iar apoi ITIA a decis că ea trebuie suspendată din toate competiţiile timp de 4 ani. 

Simona Halep a mers la TAS pentru a-şi susţine apărarea şi speră într-o anulare a pedepsei. 

CITEŞTE ŞI Simona Halep: Coşmarul pe care îl trăiesc de un an şi jumătate s-a încheiat

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee ATP





pixel