Turnee WTA Patricia Ţig are cinci titluri cucerite în 2024. Dublă victorie la Bistriţa, urmează turneul ITF de la Cluj. Revenirea în top 100, un obiectiv

Data publicării:
Agerpres
EXCLUSIV
Agerpres

Patricia Ţig a câştigat atât turneul de simplu, cât şi cel de dublu de la Bistriţa, astfel că a ajuns la 5 titluri cucerite în 2024. De altfel, în finala de simplu, Ţig şi-a spulberat adversara, ucraineanca Oleksandra Olinikova, locul 310 WTA, cu 6-1, 6-1, în doar 98 de minute. 



Pentru Patricia Ţig urmează acum turneul ITF Cluj-Napoca, unde este cap de serie nr 2. În turul inaugural, Ţig va juca împotriva Karolei Bejenaru, locul 555 WTA, în timp ce la dublu, unde face pereche cu Briana Szabo, va juca în primul tur contra perechii Karola Bejenaru/ Sandra Samir. 

La nivel ITF, Patricia Țig a câștigat 22 de titluri de simplu și alte 7 în proba de dublu. Iar cel mai bun an a fost 2014, cu 10 trofee, șapte la simplu și trei la dublu. Din cele șapte de la simplu, cel mai important, ca valoare, a fost cel de la Merida, ITF 25.000, iar celelalte șase au fost de categoria ITF 10.000, dintre acestea două au fost obținute la Galați, în orașul în care a copilărit.

La dublu a câștigat șapte titluri, din care două sunt numai în acest an, la Bistrița și la Galați.

Cel mai bun rezultat în turneele ITF a fost în 2019, când a câștigat turneul WTA 125 de la Karlsruhe, turneu care făcea trecerea între cele de la nivelul ITF la cele WTA. Acest titlu a fost cu atât mai important pentru jucătoarea din România, care abia revenise în circuit după ce în 2018 a devenit mamă.

De asemenea, la nivel WTA, cele mai bune rezultate ale Patriciei Țig au fost finalele turneelor WTA 250 de la Baku (2015, pierdută în fața rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova, după ce a venit din calificări) și București (2019, unde a jucat cu kazaka Elena Rybakina), respectiv turneul câștigat în 2020, la Istanbul, unde a învins-o pe canadianca Eugenie Bouchard.

Într-un interviu exclusiv pentru DCSport.ro, Patricia Ţig a vorbit despre turneul ITF de la Cluj şi despre aşteptările pe care le are. 

”Nu am nicio așteptare în mod special, de la niciun turneu. Vreau doar să mă bucur de fiecare meci, să mă bucur de ceea ce pot să fac pe teren și să îmi creez momente oportune pentru a câștiga fiecare meci. Dacă voi reuși, cu atât mai mult va fi”, ne-a declarat Patricia Țig, după victoria de pe tabloul de dublu de la  turneul ITF W35 de la Cluj-Napoca.

Când revine Ţig în top 150 WTA

În ceea ce privește o posibilă revenire în topul celor mai bune jucătoare, Patricia Țig, fost număr 56 mondial, ne-a spus că ”nu mi-am fixat un target chiar așa de sus (n.r. în 6 luni), nu este ușor să ajungi  în Top 100. Bine-înțeles că este un scop pentru viitor, dar nu am neapărat un timp limită. Știu că se va întâmpla”. 

Ţig este acum pe locul 295 WTA. 

De asemenea, sportiva a subliniat că revenirea în rândul jucătoarelor de top este scopul pentru care am început din nou, pentru a treia oară, de la cele mai mici turnee. ”Cel mai important scop al meu și cumva motivația mea este faptul că Sofia, fetița mea, spune că își dorește să joace tenis la fel ca mine, iar acest lucru nu face decât să îmi dea putere să trec peste orice obstacol îmi apare în cale, să îl depășesc și să ajung acolo unde pot fi eu un model pentru ea”, ne-a mai spus Patricia Țig.

Sonia Baciu | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel