Turnee WTA Patricia Țig a ratat calificarea în finala turneului WTA 125 de la București. Miriam Bulgaru joacă în ultimul act

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismena română nu a reușit să se califice în ultimul act al turneului de la București, după ce a fost învinsă de jucătoarea Kathinka von Deichmann din Liechtenstein.



Patricia Țig, învinsă în semifinale. Miriam Bulgaru, calificată în finală

Jucătoarea română de tenis Patricia Țig a ratat calificarea în finala turneului Țiriac Foundation Trophy (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari și găzduit de Centrul Național de Tenis, sâmbătă, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Kathinka von Deichmann (Liechtenstein) cu 6-2, 6-0.

Țig (30 ani, 300 WTA) s-a înclinat după o oră și 17 minute în fața unui adversare, von Deichmann (30 ani, 199 WTA), pe care a întâlnit-o în premieră.

După un meci epuizant în semifinale, românca nu a reușit să se regăsească și a cedat fără drept de apel, într-un meci în care a comis 9 duble greșeli, iar în setul secund a avut nevoie și de îngrijiri medicale.

Patricia Țig rămâne cu un cec de 5.300 de dolari și 49 de puncte WTA.

În finală, von Deichmann o va înfrunta, în premieră, pe românca Miriam Bulgaru, care a dispus de Ekaterine Gorgodze (Georgia), cu 3-6, 6-3, 6-2.

Bulgaru (25 ani, 202 WTA) a obținut victoria după două ore și 26 de minute de joc efectiv.

În primul set, la scorul de 3-3, jocul a fost întrerupt de ploaie, iar la reluare Gorgodze (32 ani, 426 WTA) a controlat ostilitățile, impunându-se cu 6-3.

Gorgodze a început bine și actul secund, a condus cu 2-0 și a avut trei șanse de 3-0, însă Bulgaru a revenit spectaculos, a câștigat cinci ghemuri consecutive, impunându-se cu 6-3.

Debutul setului decisiv a fost echilibrat, dar în cele din urmă Bulgaru a câștigat cu 6-2, după patru ghemuri la rând.

Bulgaru a ieșit învingătoare și în singurul său meci anterior cu Gorgodze (32 ani, 426 WTA), în 2023, la Santa Margherita, în primul tur, cu 6-3, 6-4.

Pentru Miriam Bulgaru aceasta este prima finală de nivel WTA 125, după ce prima semifinală a atins-o în 2023 la Ljubljana.

Bulgaru și-a asigurat un cec de 8.000 de dolari și 81 de puncte WTA, în timp ce Gorgodze rămâne cu 5.300 de dolari și 55 de puncte WTA, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel