Superliga Romaniei Ovidiu Burcă, fost antrenor la Dinamo, impresionat de Universitatea Craiova

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Dinamo București primește vizita actualului lider din clasament, Universitatea Craiova, sâmbătă seară, începând cu ora 22:00.



Meciul din a șaptea etapă a Superligii dintre Dinamo București și Universitatea Craiova are loc pe stadionul „Arcul de Triumf”, astăzi, de la ora 22:00.

Ovidiu Burcă: „Eu sunt ferm convins că răbdarea asta îi va fi răsplătită”

Fostul antrenor al „câinilor roșii”, Ovidiu Burcă, s-a declarat impresionat de parcursul lui Costel Gâlcă la echipa olteană, spunând că finanțatorul Universității, Mihai Rotaru, a avut răbdare în ceea ce privește construcția lotului. Astfel, rezultatele actuale ale Științei au ajuns la o maturitate solidă, potrivit lui Burcă.

„CSU a pornit foarte bine, îl cunosc pe antrenorul Gâlcă de când a fost la Steaua (n.r. - FCSB), este un antrenor care întotdeauna mi-a lăsat o impresie bună, un antrenor echilibrat. A dat un 'refresh' foarte bun lotului, cred că era cazul ca unii jucători care se aflau la Craiova de foarte mulți ani să încheie un ciclu.

El asta face, a adus jucători valoroși, se vede clar că există o linie, o metodică, mijloace de pregătire. E un club serios și au un antrenor foarte bun. Ținând cont că fac investiții de atât de mulți ani... domnul Rotaru, de când a intrat în fotbal, a venit cu seriozitatea asta, jucători plătiți la timp, condiții de pregătire foarte bun. 

Un astfel de proiect a ajuns la maturitate. În fotbal trebuie să ai răbdare - și domnul Rotaru a avut răbdare. Eu sunt ferm convins că răbdarea asta îi va fi răsplătită”, a spus Ovidiu Burcă, potrivit Sport.ro.

Antrenorul Universității Craiova a afirmat, în conferința de presă premergătoare partidei cu Dinamo, că elevii săi trebuie să demonstreze că merită să ocupe prima poziție a clasamentului.

Gâlcă: „Dinamo arată altfel comparativ cu sezonul trecut”

„Va fi un meci cu intensitate mare, agresivitate mare, pentru că atât Dinamo cât și noi avem intensitate în joc, avem agresivitate și sper ca deciziile bune să le luăm noi de fiecare dată. Dinamo arată altfel comparativ cu sezonul trecut, au cumpărat jucători buni. Sunt o echipă competitivă, cu multă mobilitate în joc, oferă multe soluții de la mijloc în sus, așa că trebuie să fim foarte atenți, să profităm de tot ceea ce ni se oferă.

Faptul că suntem pe primul loc momentan trebuie să ne dea încredere, trebuie să performăm în fiecare meci, să avem realizări cât mai multe, să existe încredere totală, să se creeze o coeziune cu suporterii, pentru că este important pentru noi. Dar noi trebuie să demonstrăm în fiecare meci că merităm să stăm acolo sus”, a declarat Gâlcă.

„Îmi doresc ca meciurile Universității Craiova, indiferent de echipa pe care o avem în față, să fie cu o intensitate, cu dorința de a câștiga tot timpul. Dinamo a schimbat mulți jucători, are o agresivitate bună, o mobilitate bună în teren, sunt mult mai verticali comparativ cu anul trecut, dar lasă și ei spații, ca toate echipele care atacă foarte mult. Și aici trebuie să profităm noi. Noi vrem să demonstrăm de fiecare dată că echipa este într-un progres și vrem să obținem un rezultat pozitiv.

Bineînțeles că surprinde forma lui Dinamo având în vedere că anul trecut s-a salvat cum s-a salvat, dar au schimbat mulți jucători, au un antrenor ambițios, care vrea mult mai mult de la jucătorii lui. Per total nu sunt mulțumit de jocul echipei, chiar dacă am câștigat cu 5-1 în ultimul meci. Am discutat cu băieții, echipa trebuie să progreseze și ofensiv și defensiv, să fim mult mai agresivi atunci când nu avem mingea. Trebuie să îmbunătățim unele părți ale jocului. Știți că e mai ușor de ajuns pe primul loc decât să te menții, dar noi trebuie să demonstrăm în fiecare meci că merităm să fim primul loc”, a adăugat acesta.

Universitatea Craiova se află pe primul loc în clasament, cu 14 puncte, în timp ce Dinamo București se clasează pe a cincea poziție, cu nouă puncte.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel