Superliga Romaniei Oţelul o învinge pe Dinamo în ultimul minut. Tănasă aduce cele trei puncte la Galaţi. Dorinel spune că "jucătorul român e talentat, dar trebuie pus la muncă"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi se impune în ultimul meci al rundei din playout-ul Ligii 1, contra lui Dinamo. 



După un meci aprig disputat şi după mai multe ocazii mari ratate, Oţelul Galaţi înscrie contra lui Dinamo în minutul 90+3, ultimul al partidei. Tănasă aduce victoria gălăţenilor, cu un şut de la 17 metri. 

"Sunt fericit că am câştigat, sunt fericit că am spart gheaţa în Liga 1, sper să o ţin aşa în continuare. La victorie mereu e fericire, aşa şi trebuie. Nu am gândit din timp finalizarea, ce mi-a venit pe moment, aia am făcut. Dorinel Munteanu m-a felicitat. Nu am avut timp de laude şi altele. 

Pentru mine este vorba de încredere. Simţeam că am nevoie de acest lucru, pentru că am avut multe ratări în acest sezon. 

Cum a spus şi Mister, noi ne-am propus să câştigăm acest playout. Rezultatele noastre sunt răsplata muncii începute din vară", a declarat Tănasă la finalul partidei. 

Oţelul Galaţi a acumulat acum 26 de puncte şi este la un singur punct în spatele liderului playout-ului, UTA Arad. Dinamo ratează şansa de a depăşi FC U Craiova 1948 şi Poli Iaşi, şi rămâne penultima în clasament. Înfrângerea lui Dinamo de la Galaţi o ajută şi pe FC Botoşani, care păstrează şanse pentru salvarea de la retrogradare în ciuda înfrângerii cu UTA Arad. 

Oţelul Galaţi ajunge, astfel, la 3 victorii în playout, din tot atâtea meciuri disputate. 

"Trebuie să arătăm mai multă calitate în acţiunile ofensive. E o problemă pe care o avem de mult, lucrăm la asta. Azi nu am reuşit să avem situaţii periculoase, trebuia să facem mai mult. Totul este în mâinile noastre încă. Următorul meci e foarte important. Trebuie să ne pregătim în cel mai bun mod şi să atacăm cele trei puncte. Dacă vom avea rezultate bune, ne vom reveni. 

Sunt sigur că, împreună, vom reuşi să ne salvăm de la retrogradare. Trebuie să muncim şi să avem un pic mai mult noroc", a declarat Zeljko Kopic la final. 

"Felicit echipa, suporterii care au umplut stadionul, felicit Galaţiul. Legat de gol, ce să spun... echipa e bine pregătită, toţi jucătorii au reacţionat fantastic la săptămâna trecută, foarte grea. Tănasă trebuie să marcheze mai mult. Nu am avut timp să îl felicit, dar oricum nu prea o fac, ca să nu li se urce la cap. Dar merită felicitări toţi care au intrat pe parcurs, care au început. Am făcut o partidă foarte bună, tactic şi mental. 

(n.r. 3 victorii din 3 în playout) Din păcate, ştiţi foarte bine că am crezut de la începutul campionatului că vom juca în playoff. Dacă aveam mai mult timp în vara trecută să omogenizez echipa, poate eram în altă parte acum. Dar este ok, s-a văzut un progres constant la echipă, în randament, în agresiv. Jucăm fotbal modern, din minutul 1 până în minutul 90. 

Puteam face cantonamentul de la Vatra Dornei şi în Austria, dacă aveam bani. În Turcia nu puteam, că nu e clima potrivită. Dar eu cred că 10 zile la munte nu strică niciunei echipei. Nu dau sfaturi. Eu cred că jucătorul român e foarte talentat, dar trebuie pus la muncă. Nu vreau să ne oprim aici. La fiecare meci e momentul zero. Chiar dacă avem câteva absenţe", a declarat şi Dorinel Munteanu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel