Superliga Romaniei Oțelul Galați, singura echipă neînvinsă din Superliga. Cum comentează Dorinel Munteanu reușita de a domina în Giulești

Data publicării:
SC Oțelul Galați
SC Oțelul Galați

Ultimul meci jucat de Oțelul Galați s-a desfășurat în Giulești, împotriva Rapidului, scor 0-0. Echipa condusă de Dorinel Munteanu rămâne singura formație neînvinsă în acest sezon.



Oțelul Galați rămâne singura echipă neînvinsă în acest sezon, iar antrenorul Dorinel Munteanu își dorește foarte mult ca elevii săi să realizeze obiectivul stabilit înainte de începutul stagiunii 2024/2025: de a accede în play-off-ul Superligii. Dunărenii au fost foarte aproape să ajungă între primele șase echipe sezonul trecut, astfel că obiectivul principal al actualului sezon rămâne accederea în play-off.

„La echipa Oțelul Galați se muncește foarte serios”

„Ne-am așteptat la un joc foarte greu, cu o echipă care și-a schimbat antrenorul, cu noi obiective, cu o euforie în cadrul lotului. Cred că am pierdut două puncte, pentru că echipa noastră merita să câștige, am dominat partida. În prima repriză adversarul nostru nu prea ne-a pus probleme, chiar dacă jucătorii lor au calități deosebite, ei au avut doar câteva șuturi la care portarul nostru a fost la post.

În rest, a doua repriză am dominat-o clar. Puteam să marcăm, dar n-am făcut-o. Trebuie să fim mulțumiți cu un punct. I-am felicitat pe băieți, dar meritam trei puncte. Acest punct este umbrit de accidentarea jucătorului nostru (n.r. Chira), care este o accidentare destul de gravă. I-o dedicăm lui și sperăm să se refacă cât mai repede, să revină în teren. Este un jucător talentat, care și-a dorit foarte mult să joace la această echipă. S-a antrenat foarte bine, dar asta e viața de jucător.

(n.r. Ce înseamnă ca Oțelul să domine Rapidul în Giulești?) Înseamnă că la echipa Oțelul Galați, în curtea noastră, în grădina noastră se muncește foarte serios. În ciuda faptului că au fost foarte multe critici la adresa mea, a modului meu de lucru, se lucrează profesionist. Jucătorii transformă acest lucru pe teren.

Dorinel Munteanu a vorbit și despre cazul mediatizat continuu în ultima săptămână, respectiv controversa realizată în jurul gestului arătat asupra lui David Maftei, în meciul cu Dinamo, scor 1-1. De multe persoane contestat, antrenorul a fost, totuși, sprijinit de alte personalități ale fotbalului românesc.

„A fost o săptămână foarte grea pentru mine. Sunt destul de puternic ca să trec peste aceste momente”

„Sincer, nu mă uit la celelalte echipe, mă uit numai la evoluția echipei mele. Au mai fost jocuri în care trebuia să câștigăm și n-am făcut-o. Poate eram în altă situație în acest moment, dar ne continuăm drumul pe care l-am stabilit, obiectivele pe care le-am stabilit înaintea de startul campionatului: acela de a ajunge în play-off.

Mai este foarte mult până atunci! Am trasat acest obiectiv după primul an de Superliga în care am fost foarte aproape de play-off. Anul ăsta suntem obligați să jucăm și să ne calificăm în play-off pentru suporterii noștri, pentru orașul Galați și pentru toți cei care iubesc această echipă.

A fost o săptămână foarte grea pentru mine, băieții n-au fost implicați absolut deloc. Sunt destul de puternic ca să trec peste aceste momente, chiar dacă sunt chemat la Comisia de Disciplină pe 2 octombrie. Vom vedea ce va decide Comisia, dar sunt curat sufletește. S-a exagerat mult, situația este pe teren unde echipa noastră este super profesionistă.”, a declarat Dorinel Munteanu, după remiza albă cu Rapid, din a XI-a etapă a Superligii.

Oțelul se clasează pe locul secund în Superliga României, cu 18 puncte, având doar nouă etape disputate. Meciul din a 6-a rundă, cu CFR Cluj, a fost reprogramat pe 17 octombrie.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel