Superliga Romaniei Oţelul Galaţi, învinsă de Craiova pe un teren îngheţat. Penalty dat cu VAR, dar şi controversă de arbitraj

Data actualizării: | Data publicării:
Captură Facebook Reperul TV
Captură Facebook Reperul TV

Oţelul Galaţi a pierdut meciul de pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 1-3. 



Startul partidei de la Galaţi a fost amânat cu o oră, din cauza vremii nefavorabile. Toată ziua de duminică, sute de voluntari, dar şi antrenorul Dorinel Munteanu, au muncit la deszăpezirea gazonului de la Galaţi, după ce judeţul a fost sub Cod Roşu de vreme rea. 

Gălăţenii au început bine partida, şi au intrat la pauză în avantaj. Screciu a comis un fault dur asupra lui Telles în careu, sancţionat de arbitru după consultarea sistemului VAR, iar Alexandru Pop a deschis scorul din penalty. 

Repriza a doua, însă, a adus dezastrul pentru gălăţeni. Alexandru Mitriţă a marcat un hattrick şi i-a adus lui Ivaylo Petev a doua victorie pe banca oltenilor. 

Golul de 1-1 a venit în minutul 53, după ce Danciu ratase şi el o ocazie mare în minutul 49. În minutul 80, Bancu a pasat, Mitriţă a fost din nou la finalizare, iar Craiova a preluat conducerea. Tabela a fost închisă în minutul 83. 

Golul egalizator al oltenilor a venit, însă, după o fază extrem de controversată. Jovan Markovic, omul care a pasat pentru Mitriţă, se afla într-un offside mare, nesancţionat însă nici de arbitrul asistent, nici de VAR. 

Mitriţă le-a mulţumit gălăţenilor şi a avut un mesaj pentru Edi Iordănescu

”Vreau să îi felicit pe cei de la Galați pentru efortul depus pentru a se juca. Sunt bucuros că am marcat trei goluri, dar suntem fericiți că am câștigat azi pe un teren foarte greu. O primă repriză nu prea bună, dar ne-am revenit total după pauză.

Am avut ceva discuții, trebuia să ieșim pe teren să arătăm de ce suntem în stare. Era (n.red. Ivaylo Petev) tot ce avea nevoie echipa, suntem bucuroși că îl avem alături. Se vede că suntem într-o altă formă și suntem bucuroși. A adus altă mentalitate, muncă la antrenament, seriozitate.

Vrem să dăm totul și să câștigăm cât mai multe puncte. Vreau să îmi fac treaba cât mai bine. Cu victorii, goluri, assisturi, Mister (n.red. Edi Iordănescu) va avea ochi și pentru mine”, a spus Alex Mitriță la finalul meciului.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel