Superliga Romaniei Oţelul Galaţi a transferat un nou fundaş. A câştigat de două ori Cupa Bulgariei

Data publicării:
Sursa: ascotelul.ro
Sursa: ascotelul.ro

Oţelul Galaţi îşi betonează defensiva, cu doar 3 zile înainte de debutul în noul sezon de Liga 1. 



"Fundașul croat Josip Tomašević a devenit oțelar după ce a semnat astăzi un contract cu clubul roș-alb-albastru. Fotbalistul care astfel întărește compartimentul defensiv în perspectiva sezonului 2024-25 vine din prima ligă a Israelului.

Tomašević, 1.80 metri, 30 de ani, poate acoperi două posturi din apărare, atât pe cel de fundaș lateral stânga, cât și pe acela de apărător central. În stagiunea precedentă, el a jucat la Hapoel Hadera, în eșalonul de elită al Israelului, însă cea mai prolifică perioadei a carierei sale de până acum a fost cunoscută la gruparea bulgară Lokomotiv Plovdiv, acolo unde a fost om de bază în perioada 2018-2023. Cu Josip pe teren, Lokomotiv a câștigat de două ori Cupa Bulgariei, disputând tot atâtea Supercupe, de asemenea cu noul fundaș al Oțelului integralist. În Supercupa din 2020, echipa din Plovdiv a depășit la loviturile de departajare multipla campioană a țării vecine, Ludogorets Razgrad, pentru tabăra adversă jucând cu acea ocazie românii Dragoș Grigore, Claudiu Keșeru și Cosmin Moți. Pentru Plovdiv, fotbalistul de 30 de ani a disputat și 3 meciuri în preliminariile UEFA Europa League.

În toate meciurile de seniori disputate, Josip a marcat 10 goluri și a oferit 10 pase decisive.

Apărătorul croat a fost transferat în 2020 la Atromitos, în prima ligă a Greciei, pentru ca în sezonul următor să revină la Plovdiv. Format la Academia de juniori a clubului Hajduk Split, Tomašević a fost internațional la reprezentativele Under 16, Under 17, Under 18 și Under 19 ale Croației", a transmis SC Oţelul printr-un comunicat de presă.

Prima declaraţie a lui Tomasevic după ce a semnat cu Oţelul 

"De fiecare dată când apare o nouă provocare, trebuie să o accepți cu inima deschisă. Astfel am semnat și eu contractul cu noua mea echipă, una de tradiție a fotbalului românesc. Am văzut că aici se dorește mereu performanță și că publicul este euforic. Mă bucur și abia aștept să joc pentru Oțelul!", a spus noul fundaş al Oţelului. 

Tomasevic a semnat un contract valabil un an, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel