Superliga Romaniei Oţelul Galaţi a stabilit un nou record în fotbalul românesc. E prima nou-promovată care face asta

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi a câştigat cu U Cluj, scor 1-0, în deplasare, şi a stabilit un nou record în fotbalul românesc. Este prima echipă nou-promovată care reuşeşte această performanţă. 



"Victoria de la Cluj-Napoca a roș-alb-albaștrilor lui Dorinel Munteanu este nu doar o confirmare a faptului că reprezentanții Galațiului își văd hotărâți de treabă și după înfrângerile pe teren propriu, ci și prelungirea unui record greu de egalat: perioada de invincibilitate în deplasare a nou-promovatei Oțelul este fără precedent în istoria fotbalului românesc!

Istoria jocului de duminică după-amiază poate fi rezumată astfel, ai noștri fiind deja una dintre cele mai bune formații de deplasare din Superliga: alergare continuă, pressing sufocant, ieșirea accidentaților Cisotti și Bodișteanu, apoi demonstrația pe viu că Oțelul găsește mereu soluții și pe banca de rezerve. Golul golgheterului Alex Pop, după cursa în stil sud-american a lui Maciel, a consfințit o victorie la care puțini cunoscători din fenomen se mai așteptau. Universitatea Cluj, grupare cu foarte mulți jucători experimentați, implicit titrați, cu destule trofee la activ, poate fi cu greu redusă la tăcere. Băieții pentru care vineri ne vom regăsi la stadion au izbutit.

În plus, ei duc mai departe un record incredibil. În întreaga istorie a fotbalului românesc nu există precedent: Oțelul Galați este singura echipă nou-promovată în prima ligă care, după 20 de runde de campionat, nu a cunoscut înfrângerea pe teren străin. Până acum două săptămâni stătea în picioare recordul Rapidului, din stagiunea 2021-22, la revenirea în eșalonul de elită: pierdea la Farul Constanța cu 2-0 în etapa a 18-a", se arată într-un comunicat postat pe site-ul clubului. 

În ultimul meci al anului, Oţelul înfruntă FC Botoşani, vineri, 22 decembrie, de la ora 17:30. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel