Superliga Romaniei Oțelul Galați a mai perfectat un transfer. Fundașul care a evoluat alături de Olivier Giroud

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook SC Oțelul Galați
Facebook SC Oțelul Galați

Echipa condusă de Dorinel Munteanu, singura neînvinsă în Superliga, își consolidează apărarea.



„Bun venit în marea familie roș-alb-albastră, Martin Yves!”

Fundașul central în vârstă de 30 de ani a jucat în UEFA Champions League cu Arsenal Londra. Martin Angha a semnat un contract cu SC Oțelul Galați pe un an. Acesta se află deja sub comanda managerului tehnic Dorinel Munteanu, potrivit informațiilor furnizate de clubul de fotbal.

„Un stoper cu o vastă experiență europeană, care a disputat meciuri în campionate puternice ale continentului, reprezentând la un moment dat și marea forță britanică Arsenal Londra într-o partidă din grupele UEFA Champions League, a devenit oțelar cu acte în regulă. Martin Yves Angha-Lötscher, pe numele său complet, posesor de dublă cetățenie, helveto-congoleză, și-a pus semnătura pe un contract care îl face roș-alb-albastru cel puțin până în luna iunie a anului 2025. El vine la Galați liber de contract după ce în stagiunea precedentă a jucat în 2.Bundesliga la Wehen Wiesbaden, club pentru care a apărut în 27 de meciuri.

Martin, considerat copil-minune în perioada junioratului, a fost selecționat la toate reprezentativele juvenile ale Elveției (de 3 ori la naționala Under 15, de 7 ori la Under 16, de 11 ori la Under 17, de 7 ori la Under 18, de 6 ori la Under 19, de 6 ori la Under 20 și de 13 ori la selecționata Under 21, marcând 4 goluri pentru Țara Cantoanelor).

Născut la Zürich, Angha, curtat de Chelsea, Manchester United și Bayern Munchen, ajungea la 16 ani în Academia clubului Arsenal Londra pentru care avea să dispute 47 de jocuri oficiale la nivelul formației de rezerve. El a reprezentat și echipa mare în două situații: integralist în Cupa Ligii într-un duel cu Coventry City și variantă de rezervă utilizată pe finalul deplasării de UEFA Champions League de la Pireu, cu Olympiacos, meci pierdut de Tunari cu scorul de 2-1 (Grupa B, 4 decembrie 2012).

Printre celebrii săi colegi din acea perioadă de pe Highbury îi enumerăm pe Andrey Arshavin, Olivier Giroud, Theo Walcott, Serge Gnabry, Alex Oxlade-Chamberlain sau Wojciech Szczęsny, manager fiind însuși Arsène Wenger.”, a transmis clubul de fotbal.

Martin Yves Angha-Lötscher măsoară 1.88 metri, își folosește la fel de bine ambele picioare și a activat și ca fundaș lateral pe ambele benzi.

După experiența din nordul Londrei, el a evoluat în Germania, acolo unde a activat pentru cluburile 1. FC Nürnberg, 1860 Munich sau Wehen Wiesbaden, ultima sa experiență înainte de Oțelul.

El a avut, însă, șansa de a se bucura de fotbal și în țara natală, la FC Sion și St. Gallen, dar și în Țările de Jos, la Fortuna Sittard. În sezonul 2022-2023, noul fundaș central al dunărenilor a îmbrăcat tricoul clubului Al-Adalah din Arabia Saudită.

„Este o onoare să reprezint un club cu o asemenea tradiție și cu asemenea suporteri așa cum are Oțelul. Știu că voi fi antrenat de fotbalistul cu cele mai multe meciuri din naționala României, o figură emblematică,știu că trebuie să dau totul meci de meci și asta voi face. Abia aștept să cunosc atmosfera de pe stadion. Hai, Oțelul!”, a declarat Martin Angha, noul fundaș central al SC Oțelul Galați.

Angha, după ce a semnat contractul cu SC Oțelul, a intrat în programul de pregătire condus de Dorinel Munteanu.

Cooptarea fundașului Martin Angha vine la o distanță de o zi de anunțul achiziției lui Samy Bourard, un mijlocaș belgian în vârstă de 28 de ani.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel