Superliga Romaniei Oţelul Galaţi a transferat un mijlocaş belgian. Contract până la finalul sezonului

Data publicării:
Sursa: ascotelul.ro
Sursa: ascotelul.ro

Dorinel Munteanu s-a ţinut de promisiune şi a adus un nou jucător la Oţelul Galaţi. Este vorba despre un mijlocaş belgian, adus pentru acest sezon. 



"SC Oțelul Galați anunță transferul mijlocașului belgian Samy Bourard, care a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon. Jucătorul în vârstă de 28 de ani, născut în Liège, Belgia, dar și cu naționalitate marocană, are o experiență internațională bogată, evoluând în campionate din Belgia, Țările de Jos, Ungaria și Israel.

Samy este cunoscut pentru versatilitatea sa pe teren, putând evolua atât ca mijlocaș ofensiv, cât și ca mijlocaș stânga.

Format la academia celui mai important club belgian, RSC Anderlecht Bruxelles, Samy Bourard a  fost o prezență constantă a clubului în UEFA Youth League timp de 3 sezoane, reușind să evolueze în competiția europeană dedicată juniorilor de 23 de ori, marcând și 6 goluri. A făcut apoi pasul către seniori și a evoluat pentru echipe precum Sint-Truiden (Belgia), FC Eindhoven și ADO Den Haag (Țările de Jos), precum și pentru Fehérvár (Ungaria). Ultimul său club înainte de a îmbrăca tricoul Oțelului a fost Hapoel Hadera din Israel.

Samy Bourard are o experiență acumulată în fotbalul european, evoluând în câteva campionate importante. În Keuken Kampioen Divisie (Țările de Jos, Liga 2), a evoluat în 94 de meciuri și a marcat 21 de goluri, demonstrând abilități ofensive remarcabile. În Ligat ha’Al (Israel, Liga 1), a jucat 58 de meciuri și a înscris 10 goluri, contribuind substanțial la performanțele echipei sale. De asemenea, în Eredivisie (Țările de Jos, Liga 1), a acumulat 17 meciuri și a marcat 3 goluri, iar în Jupiler Pro League (Belgia, Liga 1), a avut 5 apariții.

De asemenea, Bourard a avut prezențe constante la nivelul echipelor naționale de juniori ale Belgiei (U17 și U18 – 13 meciuri, 3 goluri), un indicator al potențialului său încă din tinerețe", transmite clubul printr-un comunicat de presă.

Prima declaraţie a jucătorului după ce a semnat contractul 

"Este o onoare să mă alătur SC Oțelul Galați. Am auzit multe lucruri bune despre club și despre fanii săi pasionați. Abia aștept să intru pe teren și să dau totul pentru echipă. Sper să contribuim împreună la îndeplinirea obiectivelor acestui sezon și să aducem multe bucurii suporterilor noștri”, a declarat Bourard. 

Dorinel Munteanu a anunţat transferuri după remiza cu Dinamo 

”Vom mai aduce jucători, eu v-am spus că nu mă opresc aici. Doi, patru, chiar cinci jucători voi mai aduce, pentru că au avut şanse 10 etape jucătorii pe care i-am adus în vară şi eu sunt responsabil.

De aceea am şi eu o parte din vină, pentru că eu i-am adus şi nu s-au integrat. Ne vom despărţi de ei. Veţi vedea în două, trei zile. Negociem contractele”, a declarat Dorinel Munteanu atunci. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel