Superliga Romaniei Oţelul a fost egalată în ultimul minut de UTA Arad, dar rămâne lider. Rezultat final după duelul dintre Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi a pierdut în ultimul minut victoria la Arad, contra celor de la UTA. Un henţ făcut de Adăscăliţei la ultima fază, într-un duel cu Omondi, a dus la acordarea unei lovitură de la 11 m pentru arădeni. 



La Arad, Oţelul a condus la pauză, scor 1-0, prin golul marcat de Stipe Juric, atacant transferat în această vară. UTA Arad a avut mai multe ocazii de a marca, însă portarul Iustin Popescu, adus gratis de la Chindia Târgovişte, a reuşit să menţină poarta intactă până aproape de final. Adăscăliţei a comis un henţ în careu în minutul 90+5, iar centralul partidei a arătat punctul cu var. Penalty pentru UTA Arad, transformat de Joao Pedro. Iustin Popescu a fost la un pas să apere, dar portughezul a marcat. . 

Stevanovic a avut o ocazie uriaşă de a aduce victoria gălăţenilor în minutul 90+9, dar mingea trimisă de el spre poartă a fost scoasă de pe linie de un fundaş al arădenilor. 

UTA şi Oţelul s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de alte 13 ori, de trei ori s-au impus arădenii, de şase ori au câştigat moldovenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Prima confruntare a avut loc pe 1 decembrie 1993, Oţelul - UTA 0-0, antrenori Aurel Ţicleanu, respectiv Nicolae Dumitrescu.

Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat pe 5 aprilie 2003, UTA - Oţelul 3-0. Cele mai multe goluri au fost marcate pe 13 noiembrie 2023, într-un UTA - Oţelul 2-4.

Cea mai recentă dispută directă din Superliga României a avut loc pe 25 aprilie 2024, UTA Arad - Oţelul 3-1, goluri marcate de Eric Omondi, Kevin Lucckassen, Rareş Pop, respectiv Juri Cisotti.

Doar 19 jucători a utilizat UTA în primele patru etape, dintre care trei debutanţi. De partea cealaltă, Oţelul s-a bazat pe 21 de fotbalişti, 10 dintre ei fiind străini.

O echipă "enervant de bună" 

"Au câştigat meciurile şi nu au avut meciuri uşoare. Au avut şi puţin noroc, e adevărat. Şi la Botoşani, şi acasă cu Farul, şi cu Hermanstadt, unde a fost un meci echilibrat şi s-a făcut o singură greşeală. (...) Şi la noi, toată lumea era supărată după meciul cu U Cluj, că nu merge jocul. Dar U Cluj le-a dat nana celor de la CFR Cluj, şi cu noi au avut jumătate de ocazie. Dar meciul de sâmbătă e foarte impoirtant pentru noi. Ar fi păcat ca după efortul făcut la Clinceni (n.r. 1-0 cu Unirea Slobozia) să nu facem tot ce putem să luăm 3 puncte acasă. 

Juri Cisotti nu e degeaba căpitan de echipă. Îi simţi prezenţa, e disponibil tot timpul, are o tehnică foarte bună. E un jucător periculos. Şi cei de la Oţelul sunt periculoşi la faze fixe. De aia spun eu că e o problemă lipsa lui Iliev. Şi Popa e un portar bun, dar ieşirea la fazele fixe nu e calitatea lui. La Botoşani, Oţelul a câştigat din două faze fixe. E o echipă grea, enervant de bună", a declarat Mircea Rednic la conferinţa de presă de dinaintea partidei. 

Oţelul a transferat doi internaţionali moldoveni

Maxim Cojocaru şi Victor Bogaciuc, doi internaţionali ai Republicii Moldova, au semnat cu Oţelul Galaţi joi, 8 august. 

Victor Bogaciuc măsoară 1.85 metri și are 24 de ani, fiind unul dintre fotbaliștii de peste Prut care au bifat prezențe la toate reprezentativele țării sale: una la Under 17, șapte la Under 19, una la naționala Under 21 și 10 meciuri la prima reprezentativă a Republicii Moldova pentru care a și marcat două goluri, ambele în meciuri amicale disputate în acest an. Ca echipe de club, Victor a făcut parte din lotul a două campioane ale țării natale, Zimbru Chișinău și Petrocub Hîncești.

Internațional al Moldovei, Cojocaru, 1.77 metri, 26 de ani, a fost printre puținii fotbaliști moldoveni ai acelei echipe surprinzătoare care trecea de toate tururile preliminare și se califica în premieră în grupele UEFA Champions League. Mai mult decât atât, Sheriff Tiraspol izbutea rezultate neașteptate și într-o grupă dificilă: 2-1 pe Bernabeu cu Real Madrid, 2-0 și 1-1 cu Shakhtar Donețk. Dacă în celelalte patru meciuri din grupă a rămas pe banca de rezerve, Cojocaru a fost utilizat în repriza secundă a duelurilor cu Internazionale Milano (3-1, în Italia) și cu Real Madrid (0-3, în Moldova). 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel