Tenis Ostapenko a învins-o rapid pe Putintseva - "ucigașa de giganți" /video

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostele campioane de la Roland Garros, Jelena Ostapenko și Barbora Krejcikova, se vor confrunta pe iarba de la Wimbledon după ce ambele au ajuns în sferturile de finală în moduri diferite luni.



Ostapenko, care a câștigat la Paris în 2017, a trecut rapid de "ucigașa de giganți", Yulia Putintseva, învingând-o cu 6-2, 6-3, încheind meciul sub acoperișul de la Court One în puțin peste o oră.

Letona, cap de serie numărul 13, a pierdut doar 15 game-uri în primele sale patru runde și a fost nemiloasă în tratarea kazacei Putintseva, clasată pe locul 35, care a surprins în runda precedentă învingând-o pe capul de serie numărul unu, Iga Swiatek.

"Simt că îmi joc mai mult jocul și, în special în momentele decisive, merg la lovituri. Nu-mi pasă dacă ratez”, a spus Ostapenko, care a reușit 29 de lovituri câștigătoare.

Jucătoarea de 27 de ani, campioană la Wimbledon la juniori în 2014, a învins-o pe Krejcikova pe iarbă la Birmingham anul trecut și s-a simțit foarte confortabil pe această suprafață.

Krejcikova, care a câștigat titlul la Roland Garros în 2021, și-a luat timpul necesar pentru a o învinge pe americanca Danielle Collins, cap de serie numărul 11, care a avut probleme cu o accidentare la picior în timpul setului secund, câștigând cu 7-5, 6-3 în o oră și 42 de minute.

Collins, care se retrage din tenis la sfârșitul sezonului, a pierdut 12 puncte consecutiv, cedându-și serviciul cu două duble greșeli, înainte de a lua un time-out medical în afara terenului la mijlocul celui de-al cincilea game.

S-a întors cu coapsa stângă puternic bandajată și a mai câștigat două game-uri, dar era clar în disconfort, iar cehoaica de 28 de ani a reușit să mai facă un break pentru a câștiga meciul și a ajunge pentru prima dată în sferturile de finală la Wimbledon.

"Este un avantaj că am jucat aici de câteva ori. Nu atât de mult la simplu, dar la dublu de câteva ori. Este un loc magic și este un vis să fiu aici", a spus Krejcikova. Ea a spus că va savura victoria înainte de a se gândi prea mult la Ostapenko.

"Este prima dată când sunt în sferturile de finală, așa că vom sărbători în seara asta și vom mânca ceva bun. Mă voi pregăti cât mai bine pentru a putea merge un pas mai departe.", a mai spus Krejcikova.

Autorul articolului: Tudor Polojan | Categorie: Tenis





pixel