Superliga Romaniei Oficialii Rapidului, criticați pentru absența lui Cristi Săpunaru din echipa giuleșteană

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fost căpitan al echipei, Cristi Săpunaru (40 ani) nu s-a regăsit în echipa compusă de noul antrenor, Neil Lennon, iar deciziile nord-irlandezului nu sunt pe placul tuturor giuleștenilor.



Fostul fundaș central al celor de la Rapid București și totodată fost antrenor secund, Adrian Iencsi, a declarat că nu înțelege decizia noilor oficiali giuleșteni de a-l ține rezervă pe Cristi Săpunaru, până de curând căpitanul echipei. Rapidistul este de părere că jucătorul în vârstă de 40 de ani mai poate evolua la nivel înalt datorită profesionalismului său.

„Toți jucătorii îl respectă, contează foarte mult. E un grup foarte frumos la Rapid. Nu mă așteptam, spun sincer. Îl cunosc foarte bine pe Săpunaru, l-am antrenat. Știu cum se antrena. Nu voia să piardă nicio zi.

Au fost multe zile când îl durea spatele sau avea probleme la picioare, la umeri. Cu toate astea, se antrena în fiecare zi. Era conștient că dacă pierde o zi, la vârsta pe care o are.. A încercat să țină ritmul, e un super profesionist.

Nu mă așteptam să nu joace, e căpitanul echipei, e liderul. Încă mai poate juca, e părerea mea. L-am văzut, n-aș vrea să critic deciziile antrenorilor. Sunt deciziile antrenorului, dar consider că Săpunaru e un jucător foarte important la Rapid.

Pe lângă omul Cristian Săpunaru, liderul, ș.a.m.d. E cam jucătorul, singurul care a rămas, pe cale de dispariție, cu rasă pură de rapidist. Fotbalist, el mai poate juca, ajuta din teren. Cu siguranță ajută din vestiar, la tot ce se întâmplă, 100%.

Mai poate ajuta din teren, e părerea mea. Eu așa aș vedea, ar trebui să profiți de un asemenea jucător cu experiență la Rapid. Joacă deja de trei-patru ani la Rapid, iar trecutul lui e îndepărtat. Jucător important și la echipa națională.

Să ai un jucător care a jucat în ultimii trei-patru ani, extrem de iubit... Liderul echipei, un căpitan adevărat”, a spus Adrian Iencsi, potrivit Fanatik.

Iencsi nu voia să plece de la Rapid, dar se declară împlinit

„Important e când pleci să pleci cu inima împăcată, să ai sufletul curat, și să știi că ai dat tot ce ai putut. Am venit de câte ori a fost nevoie de mine cu mare drag, cu mare plăcere, am și demonstrat lucrul ăsta prin fapte, nu doar prin vorbe. În același timp, tot timpul vreau să las o ușă deschisă, așa am fost educat. Mai ales din partea familiei unde eu m-am simțit minunat.

De aia consider că Rapid înseamnă familie pentru mine. Acolo m-am dezvoltat, m-am maturizat, am avut parte de mulți colegi de la care am avut multe de învățat, antrenori, conducători, etc. Venirea mea în capitală și la Rapid București a fost un pas foarte important în viața mea, nu neapărat în cariera mea. De asta Rapid înseamnă foarte mult pentru mine. 

Nu am regrete, ba din contră, mă simt un om împlinit și mai puternic. Nu e prima dată când plec de la Rapid. Și nu plec pentru că am vrut eu, ci plec pentru că probabil nu a mai fost nevoie de mine. Sunt foarte mulțumit și împăcat cu situația”, a mai declarat Adrian Iencsi la emisiunea „Suflet de Rapidist”.

Plecarea lui Bergodi l-a afectat pe Iencsi

„(n.r. a avut lacrimi în ochi la plecarea lui Bergodi) Da, Cristiano Bergodi a fost o persoană și un antrenor cu care mi-am dorit să lucrez. Am avut o colaborare de aproape un an de zile, și cunoscându-l mai îndeaproape mi-am dat seama ce fel de om este. M-am atașat foarte mult de el și normal că plecarea lui m-a afectat foarte tare. Am avut un sentiment de regret că nu mai puteam să lucrez în continuare cu el. Să ne gândim că eram pe un val foarte uriaș la finalul sezonului regulat, la 4 puncte de FCSB, cu șanse foarte mari de a câștiga titlul, și dintr-odată s-a răsturnat absolut totul.

Relația mea cu Cristiano Bergodi a fost foarte frumoasă. Iar eu mă atașez de oameni care transmit un anumit respect. Asta am văzut la Cristiano Bergodi. Normal că poate au fost unele neînțelegeri din punct de vedere tehnic, dar e firesc. și la marile cluburi se întâmplă asta. Dar în rest, eu cred că omenește ne-am completat foarte bine, iar eu din poziția mea de antrenor secund am făcut tot ce a depins de mine”, a adăugat Iencsi. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel