Superliga Romaniei Oficial: Vești bune la Rapid! Aaron Boupendza a primit legitimarea de la FIFA

Data publicării:
Facebook FC Rapid 1923
Facebook FC Rapid 1923

Cazul jucătorului Aaron Boupendza în care erau implicați egiptenii de la Zamalek s-a încheiat.



Aaron Boupendza, jucătorul Rapidului, în mod oficial

În cursul dimineții de joi, 10 octombrie, oficialii clubului Rapid București au primit decizia favorabilă a celor de la FIFA în ceea ce privește legitimarea lui Aaron Boupendza.

Gabonezul Aaron Boupendza este noul vârf al celor de la FC Rapid încă din luna septembrie, dar nu a evoluat pentru „alb-vișinii” până în acest moment. Atacantul a semnat un contract valabil două sezoane cu clubul din Giulești și va putea să joace în următoarele meciuri pentru rapidiști.

FIFA a anunțat că nu trebuie să plătească nicio sumă lui Zamalek, clubul egiptean care susținea că jucătorul a semnat un contract înainte să ajungă în Giulești. Astfel, procedura de judecată a cazului s-a finalizat prin legitimarea lui Boupendza la FC Rapid, fără ca africanii să primească vreo despăgubire în acest sens.

Cine e Aaron Boupendza, jucătorul pe care „s-au bătut” cluburile Rapid și Zamalek

Aaron Boupendza a fost golgheterul sezonului 2020/21 al Superligii de fotbal a Turciei. El și-a început cariera în țara natală, la Mounana, formație de la care a venit în Europa, în 2016, atunci când a semnat cu Bordeaux. De aici, a fost împrumutat în patru rânduri, la Pau FC, Gazelec Ajaccio, Tours și Feirense. Pentru Pau a marcat 15 goluri, fiind golgheterul ligii a treia franceze.

În 2020, Boupendza a fost transferat definitiv la Hatayspor, acolo unde a marcat 22 de goluri în primul sezon, devenit cel mai bun marcator al Superligii turce. A marcat de patru ori într-un meci cu Antalyaspor, câștigat cu 6-0 de nou-promovata Hatayspor, dar a reușit și o „dublă” contra lui Beșiktaș (2-2).

După un singur sezon în Turcia, gabonezul a fost achiziționat de Al Arabi, din Qatar, acolo unde a stat un an, fiind ulterior achiziționat de Al Shabab, din prima ligă saudită. Aici, a fost antrenat de Marius Șumudică, reușind o evoluție foarte bună, cu 11 goluri marcate în 17 meciuri.

În 2023, FC Cincinnati a plătit 6,5 milioane de euro pentru atacantul din Gabon, acesta punctând de 8 ori în 28 de partide din Major League Soccer. În această vară, Boupendza a rămas liber de contract, despărțindu-se de formația americană, pe care a lăsat-o pe locul secund în Conferința de Est.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei





pixel