Competitii Oficial! Eduard Novak se retrage din sport. Ce acuzații a făcut fostul ministru al Sportului

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Unul dintre cei șase sportivi români care participă la Jocurile Paralimpice de la Paris și-a anunțat retragerea din concurs și din viața sportivă.



„Acest sport care nu mai este pentru oamenii cu dizabilități și care a ajuns acum victima intereselor politice ale unor țări dominante”

Ciclistul Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României, care ar fi trebuit să evolueze vineri în proba de fond pe șosea la Jocurile Paralimpice de la Paris, a anunțat că se retrage din sport, fiind nemulțumit de comasarea a două categorii de handicap.

„Dragii mei, m-am gândit foarte bine la concursul de mâine (vineri, n. red), cursa de fond cu cele două categorii - C5 și C4 - comasate. Din totalul de 26 de sportivi de la start, doar 3 sunt sportivi cu proteză. Cred că acest sport nu se mai poate numi paracycling, mă simt în plus și consider că acest concurs nu este egal și just în niciun fel.

Tocmai de aceea, cu părere de rău vă anunț că mâine (vineri, n. red.) nu voi mai lua startul. Mă retrag din cursă și mă retrag oficial și din acest sport care nu mai este pentru oamenii cu dizabilități și care a ajuns acum victima intereselor politice ale unor țări dominante. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul!”, a scris Novak pe rețelele de socializare.

Novak și-a manifestat nemulțumirea pentru comasarea categoriilor amintite în mai multe postări despre Jocurile Paralimpice de la Paris. La Jocurile de la Paris, Novak s-a clasat pe locul 7 la contratimp 1.000 metri (cat. C4-5), pe 7 la urmărire individuală 4.000 m (cat. C4) și pe 10 în proba de contratimp pe șosea (cat. C4-5).

Eduard Novak a câștigat medalia de aur la Jocurile Paralimpice din 2012, la Londra, la urmărire individuală pe velodrom (cat. C4), având și medalii de argint în 2008, la Bejing, la contratimp pe șosea (LC2), în 2012 la Londra, la contratimp pe șosea (C4) și în 2021 la Tokyo, la urmărire individuală pe velodrom (C4), când a devenit singurul ministrul al tineretului și sportului participant la o ediție a Jocurilor Paralimpice, scrie Agerpres.

La ediția Jocurilor Paralimpice de la Paris, Team Romania are reprezentanți la trei discipline diferite: în probele de judo pentru nevăzători, ciclism rutier, pistă, velodrom și tenis de masă.

Bologa Florin Alexandru – Judo nevăzători

Daniel Vargoczki – Judo nevăzători

Carol-Eduard Novak – Ciclism rutier, pistă și velodrom

Matican Theodor – Ciclism rutier

Ciripan Camelia Ioana Roxana – Tenis de masă

Simion Bobi – Tenis de masă

În ceea ce privește ediția de la Paris, tricolorii paralimpici speră să obțină medalii și rezultate mai bune decât argintul la ciclism și bronzul de la Judo, ediția Tokyo 2020.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Competitii




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel