Volei Obiectivele echipei de volei CS Arcada Galați, trasate în exclusivitate de antrenorul Sergiu Stancu. Formațiile pretendente la titlu

Data actualizării: | Data publicării:
Captură de ecran Facebook Federația Română de Volei
EXCLUSIV
Captură de ecran Facebook Federația Română de Volei

Echipa CSM Arcada Galați este vicecampioana României la volei masculin în stagiunea 2023/2024, iar antrenorul gălățenilor a oferit detalii despre obiectivele din actualul sezon, în exclusivitate pentru DCSport.

 



Antrenorul Sergiu Stancu, care a reușit să califice echipa națională a țării noastre la Campionatul Mondial de Volei după o pauză de 42 de ani, a vorbit despre experiența sa la clubul de volei masculin CS Arcada Galați.

Sub comanda sa, echipa a reușit să își treacă în palmares cinci titluri de campioană națională încheind sezonul trecut pe locul secund, după înfrângerea în fața formației Corona Brașov în ultimul act.

Stancu a declarat că asemenea celorlalte sezoane precedente, echipa pe care o conduce va urmări să exceleze în toate competițiile interne din țara noastră. Totodată, elevii lui Sergiu Stancu vizează și accederea în întrecerile europene.

Stancu: „Faptul că nu am câștigat campionatul ne-a lăsat cumva un gust amar”

„Abordăm sezonul la CSM Arcada Galați ca de obicei. Obiectivele sunt întotdeauna aceleași, ne dorim să câștigăm totul pe plan național, cupa, campionatul, iar în Europa să avem o prezență cât mai lungă.

Dacă detaliem, pentru noi sezonul trecut, chiar dacă nu a fost un sezon rău pentru că am câștigat Supercupa României și am încheiat pe locul 1 în sezonul regulat în campionat, am jucat în Liga Campionilor - asta după mulți ani în care am încercat să intrăm în grupele principale - dar faptul că nu am câștigat campionatul ne-a lăsat cumva un gust amar.

Este clar că anul acesta ne dorim foarte mult să readucem titlul la Galați. Toate eforturile din conducerea clubului au fost făcute pentru ca noi să avem, ca de obicei, un lot competitiv, avem condiții foarte bune de pregătire și ne dorim, clar, să readucem titlul la Galați.”, a spus Sergiu Stancu, antrenorul celor de la CS Arcada Galați, în exclusivitate pentru DCSport.

Luptă mare la titlu în sezonul 2024/2025: Corona Brașov, CS Rapid, CS Dinamo, CSA Steaua, SCM Zalău, SCMU Craiova, adversare principale

„Niciodată nu a fost ușor să câștigi un campionat. În fiecare an au fost adversari puternici, adversari diferiți ca stil de joc. Și în acest sezon se anunță un campionat foarte interesant. Corona Brașov este o campioană care a luat bătaie în Supercupa României, dar care a reușit să câștige în preliminariile Ligii Campionilor, deci e o echipă valoroasă.

Rapidul, care la prima vedere pare mai puțin cunoscută din punct de vedere al jucătorilor, a reușit să câștige deja un prim trofeu.

Dinamo este o echipă bună, Steaua este o echipă bună. Zalău a făcut niște transferuri bune anul acesta și se anunță o echipă foarte puternică. Craiova, care an de an este întotdeauna acolo, în față. Deja am zis 5-6-7 echipe care se vor bate, cu siguranță, la această supremație, ceea ce este foarte bine și normal să se întâmple. Cu cât sunt meciuri mai interesante, etapă de etapă, derby-uri, meciuri cu presiune, cu atât este mai bine pentru toți implicați în acest fenomen.”, a mai spus antrenorul gălățenilor, pentru DCSport.

Interviul exclusiv poate fi vizionat mai jos:

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Volei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel