Jocurile Olimpice O sportivă din Brazilia, dată afară de la Jocurile Olimpice! Explicația care stă în spatele deciziei

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jocurile Olimpice de la Paris au loc în perioada 26 iulie - 11 august, competiția având reguli clare.



Au părăsit Satul Olimpic fără să anunțe

Înotătoarea braziliană Ana Carolina Vieira a fost trimisă acasă de la Jocurile Olimpice, iar coechipierul ei Gabriel Santos a primit un avertisment, după ce au părăsit Satul Olimpic fără să anunțe echipa țării lor, a anunțat Comitetul Olimpic Brazilian (COB), citat de Reuters.

Cei doi înotători părăsiseră satul în care sunt cazați cei mai mulți sportivi pentru Jocurile de la Paris, fără știrea echipei lor, iar infracțiunea lor a fost descoperită în urma unor postări făcute pe rețelele de socializare.

COB precizează că a primit sâmbătă un comunicat de la șeful echipei de înot a Braziliei prin care acesta informa că înotătorii au „săvârșit acte de indisciplină”.

Forul olimpic brazilian adaugă că a decis să-i pedepsească pe sportivi, dar Vieira a contestat apoi și componența echipei de ștafetă.

„Sportiva Ana Carolina, într-o manieră lipsită de respect și agresivă, a contestat o decizie tehnică luată de comitetul echipei naționale de înot a Braziliei”, se arată în comunicat.

„Ca urmare, Gabriel Santos a primit un avertisment, iar Ana Carolina Vieira a fost exclusă din delegație și se va întoarce imediat în Brazilia”, adaugă COB.

Vieira, în vârstă de 22 de ani, a concurat sâmbătă cu echipa de ștafetă de 4x100 metri liber, care a terminat pe locul 12 în serii.

„Nu suntem aici să ne jucăm sau să ne luăm o vacanță”, a spus Gustavo Otsuka, liderul echipei de înot al Braziliei. „Suntem aici să muncim pentru Brazilia, pentru 200 de milioane de contribuabili care lucrează pentru noi”, a adăugat el.

 

Francezii, mulțumiți de ceremonia de deschidere a JO 2024

Peste 85% dintre francezi au apreciat ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris ca fiind „reușită” și aproximativ 80% dintre cei chestionați sunt „optimiști” pentru reușita Jocurilor Olimpice, conform unui sondaj Harris Interactive ale cărui date au fost comunicate duminică de comitetul organizator al Jocurilor.

Conform acestei anchete online realizată pe 27 iulie pe un eșantion de 1.488 de persoane din rândul populației franceze de 18 ani și peste, 44% dintre francezi au găsit ceremonia de deschidere de pe Sena "foarte reușită", iar 42% "mai degrabă reușită".

Doar 5% la sută dintre cei intervievați au considerat că spectacolul „nu a fost deloc reușit”.

Nu mai puțin de 77% au o imagine „foarte pozitivă” sau „mai degrabă pozitivă” despre Jocurile Olimpice, iar 83% consideră un lucru pozitiv faptul că ceremonia a avut loc pe Sena. Totodată, 79% sunt „optimiști” pentru reușita Jocurilor, iar 21% „pesimiști”.

Confruntați cu critici, organizatorii au explicat de mai mult timp că opinia publică va fi una pozitivă odată ce Jocurile Olimpice vor începe, așa cum s-a întâmplat la alte ediții, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel