Jocurile Olimpice „Nu va conta cât de curată e Sena sau că numărul de E.coli e ridicat”. Triatlonista Antoanela Manac, curajoasă înainte de competiție

Data actualizării: | Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Sportiva română Antoanela Manac a oferit recent o perspectivă asupra provocărilor și oportunităților triatloniștilor la Jocurile Olimpice de la Paris.



Ea a subliniat că sportivii nu se vor concentra pe calitatea apei Senei, chiar dacă aceasta ar putea conține alge, pești sau un nivel ridicat de E.coli. "Am citit foarte multe ştiri legate de acest subiect, ştiu că s-au băgat foarte mulţi bani în dezinfectarea apei Senei şi curăţarea ei. Sunt convinsă că pentru noi triatlonişti nu contează unde înoţi. Atâta timp cât testele ies la calitatea prevăzută, nu contează," a afirmat Manac.

Manac, aflată la Paris pentru un stagiu de pregătire în profesia sa de medic oncolog, a profitat de ocazie pentru a participa la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice. Deși nu s-a calificat, ea s-a declarat mulțumită de parcursul său și de munca depusă până acum. "Este visul oricărui sportiv să fie aici, să fie aplaudat de toată lumea," a spus ea.

Antoanela și-a exprimat încrederea în Felix Duchampt, reprezentantul României la triatlon, afirmând că este sigură că va avea o prestație bună la Paris. "La triatlon îl avem pe Felix Duchampt, este francezul nostru român, care va participa pentru România în cursa de triatlon şi sunt convinsă că va face o cursă frumoasă," a adăugat ea.

Pe plan personal și profesional, Manac a menționat că se gândește să se stabilească în Paris pentru a profesa în medicină. "Mă aflu la Paris şi pentru că îmi doresc să urmez un stagiu în medicină aici şi am venit să văd cum este o experienţă în străinătate," a explicat triatlonista. Ea a subliniat importanța ghidurilor internaționale în oncologie și necesitatea de a îmbunătăți aparatura și strategia în România pentru tratarea pacienților oncologici.

Manac a recunoscut că medicina a interferat cu cariera sa sportivă, dar nu regretă decizia de a le practica pe ambele în paralel. "Acum, din păcate, va trebui să renunţ la una dintre ele... aş vrea să ajung să fiu la fel de bună pe partea medicală cum am fost şi la sport," a concluzionat ea.

România va fi reprezentată la triatlon de Felix Duchampt, sportiv de 34 de ani, care a ocupat locul 36 la precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice, Tokyo 2021. Duchampt, naturalizat în 2020, este primul sportiv din istoria triatlonului românesc care a participat la Jocurile Olimpice. Concursul masculin de triatlon la JO 2024 este programat pentru data de 30 iulie, scrie Agerpres.

dcsport Team | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel