Superliga Romaniei Nu rezultatele slabe l-au demis pe Lennon de la Rapid. Viorel Moldovan, detalii de la discuţiile cu antrenorul nord-irlandez

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Viorel Moldovan, preşedintele FC Rapid, a anunţat motivele pentru care Neil Lennon a fost demis de la echipă. De asemenea, spune Moldovan, decizia privind numirea lui Marius Şumudică pe bancă a fost luată unanim de conducere. 



"Nu neapărat rezultatele au fost argumentele pentru demitere. Până la urmă, jocul pe care l-am prestat a fost. Asta este soarta antrenorilor, am trecut şi eu prin aceste momente, ştiu ce înseamnă un astfel de moment, nu este plăcut, nu este confortabil când un antrenor pleacă. Ne-am fi dorit să realizăm mult mai mult cu Neil, dar nu s-a putut, din păcate. 

Jocul pe care l-am arătat în aceste etape ne-a nemulţumit. Trebuie să construim un fotbal orientat spre înainte, mai ofensiv, mai incisiv. Nu am reuşit acest lucru. Este o mare dezamăgire. Dar sper să ne revenim odată cu instalarea lui Marius Şumudică. O luăm de la capăt", a declarat Viorel Moldovan la Prima Sport. 

Întrebat dacă a contat şi nivelul de pregătire fizică al jucătorilor. Moldovan a evitat un răspuns clar. 

"Nu aş vrea să intru în detalii. Până la urmă, s-a terminat contractul cu Neil. Fiecare merge pe propriul drum. Îi mulţumim pentru implicare, pentru profesionalismul de care a dat dovadă. Ne concentrăm la ce va urma. Sper să reuşim să ne echilibrăm şi să acumulăm puncte în clasament pentru a urca, pentru a reveni în frunte. Eu mă pun în pielea lui. Normal că nu îţi convine situaţia, eşti supărat, dar până la urmă, chiar dacă rezultatele nu au contat atât de mult, ele te ţin în viaţă ca antrenor. S-a ajuns la un acord privind rezilierea cu Neil Lennon", a mai spus Moldovan. 

Şumudică, adus cu decizie unanimă 

"A fost o decizie luată în unanimitate. Cred că este omul potrivit pentru a redresa lucrurile. Este un copil al Giuleştiului. Se întoarce acasă, practic. Este un antrenor care a avut rezultate, care a făcut performanţă unde a antrenat. Are capacitatea de a mişca lucrurile în situaţii dificile. Sunt convins că vom colabora foarte bine. Scopul este comun. Ne dorim ca Rapidul să revină în fruntea clasamentului şi să redevină o echipă respectată, să revină la un fotbal de calitate", a mai declarat preşedintele. 

Marius Șumudică, prezentat la echipa giuleșteană

„Bine ai revenit acasă, Șumi!

'Mi s-a îndeplinit un vis! Îmi doream foarte mult să revin acasă, Giuleștiul este casa mea. Cuvintele sunt de prisos, nu am ce să spun. Nu pot exprima prin cuvinte ceea ce simt în acest moment.

Rapid este echipa pe care o iubesc. Sunt dator față de această echipă. Simt că în acest moment sunt dator să fac lucrurile așa cum trebuie și să ieșim din zona în care ne aflăm acum, să ducem Rapidul acolo unde toată lumea așteaptă. Știu că sunt așteptări.

Niciodată nu m-am ferit de genul acesta de aventuri! Sper să reușesc, este plăcerea vieții mele! Fotbalul mi-a dat tot în viață, iar eu trebuie să dau tot fotbalului! Rapidul mi-a dat tot în viață! Am fost campion cu Rapid și sper să fiu campion cu Rapid și din postura de antrenor. Acesta este visul meu'”, a scris clubul de fotbal Rapid, pe pagina oficială de Facebook.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel