Fotbal international Nu mai e niciun dubiu. Vinicius Jr, favorit cert la Balonul de Aur după tripla cu Dortmund

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Vinicius jr a marcat de trei ori în poarta celor de la Borussia Dortmund, în etapa a III-a din Liga Campionilor, şi a fost declarat favorit cert la câştigarea Balonului de Aur. Ceremonia va avea loc peste 6 zile. 



Real Madrid, deţinătoarea trofeului, a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 5-2, după ce a fost condusă cu 2-0, marţi seara, pe Stadionul Santiago Bernabeu, în etapa a treia a Ligii Campionilor la fotbal.

Românul Istvan Kovacs a condus la centru această partidă spectaculoasă, o reeditare a finalei competiţiei din sezonul trecut, câştigată de spanioli cu 2-0, pe 1 iunie.


Borussia a făcut o primă repriză remarcabilă şi conducea la pauză prin golurile înscrise de Donyell Malen (30) şi Jamie Gittens (34), deşi madrilenii au avut bare prin Rodrygo şi Jude Bellingham (ambii în min. 37).


Repriza a doua a fost una de excepţie pentru echipa antrenată de Carlo Ancelotti, care a marcat de cinci ori şi a reuşit o remontada completă, profitând şi de mutările defensive făcute de neexperimentatul tehnician Nuri Şahin. Antonio Rudiger (60), Vinicius Junior (62, 86, 90+3) şi Lucas Vazquez (83) au marcat pentru Real, care venea după un eşec la Lille, scrie Agerpres.

Gică Craioveanu e sigur: Vinicius jr e favorit la Balonul de Aur 

„Dacă mai sunt dubii? Niciunul! Eu v-am spus de ceva timp că l-au sunat să-și pregătească costumul de ginerică (n.r. - râde). Nu, e clar. A câștigat Champions League, a câștigat titlul în Spania...

Moral, Real Madrid este pe plus după această victorie. Dacă ar fi pierdut astăzi, ar fi fost groază, mai ales că în Spania toată lumea vorbește despre jocul modest al Realului în acest început de sezon. Acum, moralul va fi foarte bun. Depinde și cum va ieși Barca de la meciul cu Bayern, dacă va fi șifonată sau nu", a declarat Craioveanu la Digisport. 

Pentru Real Madrid urmează El Clasico, împotriva Barcelonei, sâmbătă. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel