Tenis Nu există prietenie între Novak Djokovic și Rafael Nadal! Ce spune sârbul despre relația cu spaniolul

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Cu nu mai puțin de 60 de meciuri disputate între cei doi giganți ai tenisului masculin, relația dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal nu este una apropiată.



Novak Djokovic, principalul favorit în turneul de tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris, l-a eliminat luni, în turul al doilea, pe spaniolul Rafael Nadal, după o partidă de două seturi, 6-1, 6-4.

Sârbul s-a impus lejer, la capătul unui meci de o oră și 44 de minute, în care a avut patru ași și a comis o singură dublă greșeală, spaniolul având un singur as și făcând două duble greșeli.

Djokovic joacă în runda următoare împotriva germanului Dominik Koepfer (70 ATP), în cursa pentru câștigarea primului titlu olimpic din carieră. Novak are în palmares doar o medalie de bronz, la Jocurile Olimpice de la Beijing, 2008.

După meciul în care l-a scos din concursul probei de simplu pe marele său rival, Djokovic a făcut o serie de declarații privind relația dintre cei doi, spunând că nu a existat și nici nu există o prietenie cu Rafael Nadal, ci doar respect reciproc.

„Nu cred că există vreo prietenie cu adevărat. Este mai mult o rivalitate, suntem colegi, ne respectăm unul pe altul, ne apreciem carierele și ceea ce am realizat și am adus sportului”, a spus Djokovic, după ce l-a învins pe Nadal.

„Este greu să fim aproapiați, sincer. (Suntem) cei mai mari rivali și în calitate de competitor nu vrei să oferi informații despre viața ta sau despre felul în care te simți anumite lucruri, pentru că asta te poate expune pe tine ș.a.m.d.

Bănuiesc că acesta este unul dintre motivele pentru care nu ne-am conectat atât de mult. Nu cred că, la acel nivel, te poți conecta atât de mult cu cineva cu adevărat.”, a mai spus Djokovic, după victoria împotriva spaniolului.

 

Novak Djokovic: „Suntem amândoi familiști”

„Dar cine știe?! Când cariera se termină pentru amândoi, sper că o să avem o viață lungă, suntem amândoi familiști și sper că putem aborda partea diferită a relației și să reflectăm la lucrurile prin care am trecut împreună, pe care le-am trăit împreună, momentele speciale, într-un mod diferit.

„Depinde într-adevăr de foarte mulți factori , depinde dacă amândoi vom continua să jucăm și dacă vom participa sau nu la aceleași turnee. Cred că amândoi vrem să jucăm în turneele de Mare Șlem și cele mai mari competiții.” a mai spus Djokovic, potrivit tennisuptodate.

De asemenea, „Nole” a decis să posteze o fotografie alături de Nadal după meci, felicitându-l pe acesta și urându-i succes în proba de dublu, în care spaniolul în vârstă de 38 de ani evoluează alături de tânărul său conațional, Carlos Alcaraz. Perechea spaniolă a acces luni seară în sferturile de finală.

„Mă bucur că rivalitatea noastră încă e o întâlnire de răsunet. Mult succes la dublu. Haide, Serbia!”, a scris Djokovic, pe rețelele sociale.

Cu toate acestea, Nadal a decis să nu îi transmită public un mesaj rivalului său, rămânând tăcut pe conturile sale online.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel