Fotbal international Nu a jucat până acum la Rangers, dar Ianis Hagi e lăudat de Philippe Clement. Contractul, adevărata problemă care l-a ţinut departe de echipă

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ianis Hagi a fost reprimit în lotul primei echipe a lui Glasgow Rangers, după ce de la începutul sezonului s-a antrenat la echipa de rezerve a clubului. Antrenorul francez Philippe Clement recunoaşte că principala problemă a fost legată de contractul jucătorului, dar îl laudă pe Ianis. 



Concret, Ianis Hagi avea o clauză în contract conform căreia ar fi urmat să primească o mărire de salariu dacă ajungea la 100 de meciuri pentru Glasgow Rangers. Acesta avea deja 99 de partide jucate în tricoul echipei de pe Ibrox Park, iar pentru a nu atinge cifra rotundă, a fost trimis la echipa de rezerve. După ce a fost de acord să îşi renegocieze contractul, Ianis Hagi a fost reprimit la prima echipă. 

"A fost o problemă privind contractul, dinainte de mandatul meu. Problema a fost rezolvată. Ambele părți, clubul și Hagi, s-au întâlnit, iar totul s-a rezolvat, așa că este normal să se fi întors în lot, la antrenamente", a declarat Philippe Clement.

Francezul Clement îl laudă pe Ianis Hagi 

Antrenorul lui Glasgow Rangers este, totuşi, mulţumit de atitudinea arătată de Ianis Hagi, în ciuda faptului că a jucat doar la echipa de rezerve, şi spune că este un profesionist. 

"Ianis s-a comportat tot timpul bine, relaționarea noastră a fost bună, nu a existat nicio problemă între noi. Ne-am întâlnit de multe ori aici, în complex. A făcut tot ce aștepți de la un jucător profesionist. A fost un exemplu din acest punct de vedere, cu siguranță", a mai spus Clement. 

Ianis Hagi nu are nicio şansă de a evolua în cupele europene în această toamnă, pentru că nu a fost inclus pe lista UEFA de Rangers, dar poate prinde meciuri în campionat. 

Ianis Hagi: „Eu sunt jucătorul lui Rangers, iubesc clubul”

„Eu sunt jucătorul lui Rangers, iubesc clubul. Am mai spus-o, s-a vorbit foarte mult pe seama mea, eu am spus în două mesaje foarte clare, pe contul meu de Instagram. Eu vreau doar să joc fotbal și nu cred că am dezamăgit niciun antrenor care a avut încredere în mine, în istoria mea scurtă de fotbalist.

Am fost în comunicare permanentă cu dânsul, am făcut pregătirea cu echipa a doua, a fost chiar mai greu decât la prima echipa, mă refer la partea fizică. Nu am dezamăgit niciodată un om care a avut încredere în mine. Le mulțumesc celor din țară, cluburilor din țară care au vorbit foarte frumos despre mine, dar lupta mea este afară”, a declarat Ianis Hagi, după meciul de luni seară.”, spunea Ianis Hagi, după meciul României cu Lituania, scor 3-1.

Declaraţia a venit şi în contextul ofertelor din Liga 1, de la FCSB şi FC Rapid. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel