Gimnastică Nu a câștigat medalia de bronz, dar se bucură de celebritate în SUA

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Gimnasta Jordan Chiles, implicată în controversa medaliei de bronz din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, se bucură de expunere în spațiul public.



Jordan Chiles și-a găsit fața pe o cutie de cereale

Chiar dacă medalia de bronz olimpică i-a fost retrasă sportivei americane Jordan Chiles, gimnasta se bucură de o mulțime de sponsorizări și parteneriate în Statele Unite ale Americii.

„Oameni buni, plâng! Nu-mi vine să cred că fața mea este pe cutia cerealelor mele preferate”, a fost mesajul transmis de sportivă pe contul său de Instagram.

Jordan Chiles a pierdut medalia de bronz câștigată în urma unei contestații, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a acceptat în urmă cu mai bine de o lună un recurs al gimnastei române Ana-Maria Bărbosu, căreia i s-a acordat ulterior bronzul, chiar dacă americanca a primit medalia la ceremonia de premiere.

TAS i-a acordat medalia de bronz lui Bărbosu după ce a constatat că s-a depășit cu patru secunde termenul limită de un minut pentru depunerea unei contestații, conform regulilor Federației Internaționale de Gimnastică.

În ziua finalei de la sol de la JO 2024, Chiles a fost promovată de pe locul cinci pe a treia poziție, după ce nota ei a fost recalculată de la 13,666 la 13,766, ca urmare a contestației depuse de unul dintre antrenorii săi.

În urma deciziei TAS, Ana-Maria Bărbosu a încheiat pe locul 3, cu 13,700, iar americanca Jordan Chiles a terminat pe 5, cu 13,666. Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).

Chiles nu s-a oprit, însă, să lupte pentru medalia de bronz de la Paris. Ea a contestat decizia TAS la Curtea Supremă Federală a Elveției. Avocații acesteia au susținut că tribunalul de la Lausanne ar fi trebuit să ia în considerare probele video, care au fost înregistrate ca parte a unui documentar Netflix despre Biles.

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în cazul medaliei de bronz de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, nefiind informații potrivit cărora Chiles a returnat medalia primită inițial.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel