Jocurile Olimpice Novak Djokovic luptă pentru medalia de aur, la Jocurile Olimpice de la Paris! Un nou duel cu tânărul Carlos Alcaraz

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Novak Djokovic s-a calificat în prima sa finală olimpică din carieră, după ce l-a învins în două seturi pe italianul Lorenzo Musetti.



Novak Djokovic stabilește un nou record: cel mai în vârstă tenismen calificat în finală, la Jocurile Olimpice

Câștigătorul a 24 de trofee de Mare Șlem, Novak Djokovic, nu a părut să fie deloc deranjat de durerile resimțite în sferturile de finală ale turneului olimpic de la Paris, meci în care l-a învins pe Stefanos Tsitsipas, scor 6-3, 7-6, deoarece a ajuns, în cele din urmă, în prima sa finală la Jocurile Olimpice de vară. Sârbul a trecut de italianul Lorenzo Musetti, scor 6-4, 6-2, într-un meci de o oră și 51 de minute, desfășurat vineri seară pe arena „Philippe Chatrier”.

Djokovic va juca în finală duminică, 4 august, împotriva tânărului spaniol Carlos Alcaraz, pentru a cuceri aurul olimpic. Pentru Djokovic, ultimul act poate fi revanșa finalei de la Wimbledon, pierdută în fața ibericului, în urmă cu trei săptămâni.

Sârbul, în vârstă de 37 de ani, este cel mai în vârstă jucător de tenis calificat într-o finală de simplu masculin la Jocurile Olimpice, în timp ce Alcaraz, în vârstă de 21 de ani, este cel mai tânăr.

Carlos are o serie de 12 victorii consecutive, câștigând două turnee de Mare Șlem în 2024, respectiv Roland Garros și Wimbledon. Pe de cealaltă parte, Novak a câștigat 10 din ultimele 11 meciuri, pierzând în fața lui Carlos în finala de la Wimbledon. Djokovic s-a înclinat în fața aceluiași spaniol și în urmă cu un an, tot la Wimbledon.

Sârbul a evoluat în semifinala de la Paris împotriva lui Musetti cu un scor negativ, 0-3 în această etapă la JO, pierzând de fiecare dată în fața eventualului campion: Rafael Nadal (Beijing, 2008), Andy Murray (Londra, 2012) și Alexander Zverev (Tokyo, 2020). Djokovic a menționat acest „obstacol” în mod repetat zilele trecute.



O îngrijorare egală pentru Djokovic este starea genunchiului său, spunând că a simțit o „durere ascuțită” în timpul meciului de joi seară, câștigat în fața lui Stefanos Tsitsipas. Novak Djokovic a fost operat la genunchiul drept, după ce a suferit o ruptură la nivelul meniscului, accidentare care l-a obligat să se retragă, la începutul lunii iunie, din cursa pentru al patrulea trofeu la Roland Garros. Campionul sârb a fost operat la Paris, revenind în competiții după doar două săptămâni.

Cu toate acestea, Djokovic nu a părut deranjat în meciul din semifinale, dar alte aspecte ale partidei l-au enervat pe sârb. „Nole” a fost avertizat de către arbitrul de scaun spaniol Josep Campistol, după ce a depășit timpul alocat la serviciu și după ce ar fi spus cuvinte injurioase.

La finalul meciului, Novak Djokovic s-a întins pe zgura pariziană, izbucnind în plâns.

„E deja un rezultat imens pentru mine, să am garantată o medalie pentru țara mea. Am fost foarte emoționat, pentru că am pierdut trei semifinale la Jocuri până acum. Aveam nevoie să trec peste asta. Să joc împotriva lui Carlos Alcaraz duminică, în finala turneului, e cea mai mare provocare pe care o am acum. Mă simt mai bine decât m-am simțit la Wimbledon și mă mișc mult mai bine.”, a spus Djokovic, după meci.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel