Tenis Novak Djokovic, în finala turneului Masters de la Paris. Luptă cu Grigor Dimitrov pentru al șaptelea titlu parizian

Data actualizării: | Data publicării:
FOTO: Captura video YouTuube @ Tennis TV
FOTO: Captura video YouTuube @ Tennis TV

Novak Djokovic, calificare în finala de la Masters-ul parizian, după o săptămână dificilă. Adversarul său va fi Grigor Dimitrov, acesta fiind al 13-lea meci direct.



Sârbul Novak Djokovic va concura pentru al șaptelea trofeu în Turneul Masters de la Paris, unde îl va întâlni pe bulgarul Grigor Dimitrov, după ce cei doi au câștigat sâmbătă semifinalele.

Djokovic nu pierduse niciodată o semifinală la Paris înainte de a-l înfrunta pe rusul Andrey Rublev și și-a menținut această linie imaculată în trei seturi cu Rublev, recuperând de la un deficit de 1-0 pentru a se impune cu 5-7, 7-6 (3) 7-5.

Dimitrov a câștigat în fața lui Stefanos Tsitsipas, al șaptelea favorit, scor 6-3, 6-7(1), 7-6 (3) și s-a calificat în a doua sa finală ATP 1000.

După o victorie fără probleme în fața lui Tomas Etcheverry în turul inaugural, Djokovic a avut meciuri mai grele cu Tallon Griekspoor și Holger Rune, impunându-se în trei seturi după un tie-break nervos în fiecare dintre ele.

Semifinala de sâmbătă nu a fost diferită, iar recentele bătălii istovitoare ale lui Djokovic au părut să își pună amprenta asupra sa, Rublev luând setul de deschidere înainte ca sârbul să aibă nevoie de tratament pentru o problemă la spate, care a apărut în timpul meciului.

”Rublev m-a sufocat așa cum un șarpe sufocă o broască în cea mai mare parte a meciului. A jucat la un nivel extrem de ridicat pe care îl posedă, dar astăzi a ieșit din grafic, sincer. Nu cred că m-am mai confruntat vreodată cu Rublev atât de bun”, a declarat Djokovic în interviul de pe teren.

Deținătorul recordului de Grand Slam-uri, Djokovici a dezvălui că săptămâna turneului de la Paris a fost departe de cea mai bună, din punct de vedere medical, după ce s-a luptat cu o un virus stomacal.

”Am trecut printr-un virus stomacal destul de dificil care m-a făcut să mă simt cu adevărat groaznic în ultimele trei zile, dar reușind cumva să găsesc putere, să găsesc energie sub adrenalina de a juca un meci”, a mai spus Nole.


Între timp, Dimitrov a pus capăt unei serii de șase ani fără o apariție în finala Mastersului într-o luptă de două ore și jumătate cu Tsitsipas, salvând fiecare dintre cele patru mingi de break cu care s-a confruntat și câștigând 78% din punctele din spatele celui de-al doilea serviciu.

Numărul 17 mondial îl va întâlni duminică pe Djokovic pentru a 13-a oară, dar a pierdut 11 din precedentele 12 întâlniri la cel mai înalt nivel cu sârbul, suferind nouă înfrângeri consecutive de la o victorie la Mastersul de la Madrid din 2013, scrie SportsMole.

Sonia Baciu | Categorie: Tenis





pixel