Tenis Novak Djokovic îl întâlnește pe argentinianul Del Potro. În ce meci evoluează cei doi tenismeni

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sârbul Novak Djokovic (37 de ani) a reușit să câștige medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris.



Djokovic joacă într-un meci demonstrativ cu Del Potro

Campionul Novak Djokovic, deținătorul recordului de titluri de Mare Șlem, și argentinianul Juan Martin del Potro (35 ani), fost număr 3 mondial, se vor înfrunta într-un meci demonstrativ pe 1 decembrie, la Buenos Aires, au anunțat, joi, organizatorii evenimentului.

Djokovic, aflat în prezent pe locul 4 în clasamentul ATP, va participa la această întâlnire denumită Ultima provocare (The Ultimate Challenge), organizată pe stadionul Mary Teran de Weiss din Parque Roca, cu o capacitate de 15.500 de locuri.

Del Potro și Djokovic s-au înfruntat de 20 de ori în circuitul profesionist, sârbul obținând 16 victorii. Argentinianul, care nu și-a anunțat încă retragerea, a jucat ultimul său meci oficial în februarie 2022 la Buenos Aires.

„Am în continuare impresia că nu va fi finalul carierei. Am impresia că mai am ceva de rezervă. Aceasta va fi ultima provocare”, a declarat campionul de la US Open 2009.

Djokovic a câștigat până acum 24 de titluri de Mare Șlem, iar vara aceasta a cucerit singurul titlu care îi lipsea din palmaresul său impresionant, medalia de aur la Jocurile Olimpice.

Del Potro a reușit două victorii notabile contra lui Djokovic: la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, unde a obținut medalia de bronz, precum și la Jocurile de la Rio, în 2016, în primul tur, scrie Agerpres.

Andrei Pavel nu credea în dominația lui Djokovic

Unul dintre cei mai buni tenismeni pe care i-a avut România, Andrei Pavel, a declarat că nu s-ar fi gândit vreodată ca Novak Djokovic să înregistreze cifrele imense pe care le-a bifat de-a lungul carierei sale.

„Am jucat și cu Djokovic, și cu Nadal - cu el două finale la dublu, una am câștigat-o la Barcelona, iar cea pierdută a fost la Doha, cred că avea 17 ani. Cu Nole am jucat în sferturile de la Rotterdam. Mi se părea că nu greșește nicio minge, dar nu îmi putea face rău. N-aș fi spus că va fi GOAT (cel mai bun tenismen din lume). Niciodată!

Dacă mă întrebai atunci, eu spuneam: 'Mamă, pe ăsta trebuia să-l bat! Ce fraier sunt că nu l-am bătut!' Cu Federer mai târziu, că am jucat de mai multe ori cu el, pur și simplu abia așteptam să ies de pe teren, că mi-era un pic rușine, că simțeam că joc foarte prost și ăsta face mișto de mine pe teren...

Au fost câteva meciuri cu Federer, cred că la Miami, când pur și simplu de abia așteptam să se termine meciul, pentru că n-aveam niciun fel (n.r. - de șansă). Eu am ieșit de pe teren acolo și m-am gândit: 'Mamă, cum am putut să joc atât de prost?!' Dar așa mi s-a întâmplat și cu (Andre) Agassi la Wimbledon, primul tur, și m-am uitat la meci după. Și am zis că eu n-am jucat chiar așa rău! Dar ei au jucat la alt nivel! Eu nu aveam nicio soluție la vremea aia ca să-i bat.”, a spus Pavel, la Un Podcast.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel