Superliga Romaniei Noul fundaș de la Dinamo care a bifat 125 de meciuri în La Liga

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Clubul de fotbal Dinamo București a cooptat un nou fundaș care a evoluat o mare parte din carieră în prima ligă din Spania.



Antonio Luna, noul fundaș al clubului Dinamo

Fundașul stânga Antonio Luna, în vârstă de 33 de ani, este noul fotbalist al celor clubului de fotbal Dinamo București. Crescut de Sevilla, Luna a mai evoluat de-a lungul carierei pentru cluburile Almeria, Mallorca, Aston Villa, Verona, Spezia, Eibar, Levante, Rayo Vallecano, Girona și Cartagena.

Jucătorul era liber de contract din vara acestui an, după încheierea colaborării cu grecii de la Volos. Contractul dintre Luna și clubul dinamovist este valabil până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire pe încă un an.

„Bine ai venit, Antonio Luna! Clubul Dinamo 1948 București anunță oficial, prin intermediul aplicației oficiale, semnarea fundașului stânga Antonio Luna. Născut în 1991, în Son Servera, Spania, Antonio a fost format fotbalistic la Sevilla, ulterior bifând minute la echipe precum Almeria, Mallorca, Aston Villa, Levante, Girona.

Ultima dată la Volos NFC, în prima divizie a Greciei, Antonio a marcat 5 goluri în 28 de partide. Antonio Luna va îmbrăca tricoul alb-roșu pentru restul sezonului curent, cu posibilitate de prelungire pe încă un an. Mult succes, Antonio!”, au scris oficialii în comunicat.

Potrivit transfermarkt, Antonio Luna are o cotă de piață de 300 de mii de euro. La Sevilla, jucătorul a bifat 29 de meciuri în cadrul cărora a marcat două goluri și o pasă decisivă. În totalul de 125 de partide jucate în La Liga, fundașul a mai înregistrat alte 12 pase decisive.

Administratorul special al clubului, Andrei Nicolescu, anunța deja de o săptămână noul transfer, spunând că Dinamo este în discuții cu un jucător care evoluează pe postul de fundaș stânga: „Avem o discuție cu un fundaș stânga. E un jucător liber, vedem dacă se vor concretiza discuțiile. E un jucător străin. Am găsit puține opțiuni din România care să se muleze pe posturile pe care căutam jucători”, a declarat Nicolescu la Digisport.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei





pixel