Echipa nationala Nicușor Bancu, apărat de Sorin Cârțu: „El chiar nu are niciun concurent pe postul ăsta”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Căpitanul Universității Craiova a jucat în calitate de titular în partida împotriva Kosovo, scor 3-0 pentru România.



Cârțu: „Bancu are foarte multe momente de mare calitate în joc, ajută foarte mult echipa”

Contestat de unele voci pentru că se regăsește în primul 11 al naționalei României, căpitanul Universității Craiova, Nicușor Bancu, este apărat de Sorin Cârțu. Fostul antrenor spune că Bancu nu are concurență pe postul pe care joacă, astfel că cei care îl critică nu au fundament în declarații.

Nicușor Bancu s-a aflat în echipa de start a formației „tricolore” alcătuite de selecționerul Mircea Lucescu pentru meciul cu reprezentanta Kosovoului, scor 3-0 pentru România, fiind inclus și în lotul de 23 de jucători selectați pentru meciul cu Lituania.

„Nu știu de ce tot vorbim și tot strâmbă lumea din nas. În primul și în primul rând, el chiar nu are niciun concurent pe postul ăsta, pentru că nu văd la alte echipe posibilitatea ca altcineva să apară la echipa națională. Indiferent pe la ce echipe mai joacă.

Plus că Bancu are foarte multe momente de mare calitate în joc, ajută foarte mult echipa. Sigur, deoarece el nu provine dintr-un fundaș stânga la viața lui, ci dintr-un mijlocaș, mai are câteodată niște greșeli de plasament. Într-adevăr, plasamentul ăla al fundașului stânga... Dar în rest, are calitate și ajută foarte mult echipa.

Am văzut că și la Campionatul European i-au găsit vină, că a greșit la nu știu ce gol, dar se uită că până să se dea golul mai trece nu știu cât timp și sunt atâtea secvențe de joc în care mișcarea de translație a compartimentului respectiv, trebuie făcută cu o anumită viteză. Și până la urmă se găsește vina că a pierdut el mingea, nu mai știu la ce joc a fost...

Cu Belgia parcă a fost o discuție de asta, în care el a pierdut în partea lui, în stânga, iar noi apoi am primit golul în dreapta, pe combinația lui Doku, care intrase pe partea aia”, a spus Sorin Cârțu, potrivit Fanatik.ro.

Bancu este singurul jucător din Superliga care s-a regăsit în primul 11 al echipei de start din primul meci al competiției Liga Națiunilor.

Echipa națională de fotbal a României întâlnește selecționata Lituaniei, astăzi, de la ora 21:45, meci desfășurat pe stadionul „Steaua” din București.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel